Dünyanın gözdesi Türk havlusu

Geleneksel ürünleri bambu, modal, zero twist, mikro koton gibi teknolojik ürünlerle birleştiren Denizlili tekstilciler, ürettikleri havlular ile dünya pazarında söz sahibi oldu.

Dünyanın gözdesi Türk havlusu

Türkiye’nin yaklaşık 870 milyon dolar havlu ve bornoz ihracatının yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştiren Denizlili tekstilciler, hızlı kuruyan, suyu emen, içerisinde pamuğun dışında elyaf ve ipeğin bulunduğu karışımlarla ürettikleri havlularla dünya havlu piyasasında önemli bir payı ellerinde tutuyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmaların, geleneksel yöntemlerle üretilen Türk havlusuna yüksek teknolojiyi de katarak dünya pazarında “Turkish Towels” markasıyla adından söz ettirdiğini söyledi.

Geçen yıldan itibaren “Turkish Towels” konseptiyle havluların çeşitli ülkelerde tanıtımına başladıklarını ve kısa sürede önemli mesafe aldıklarını belirten Kocasert, “Amerika Birleşik Devleri, İngiltere ve Polonya’da lansmanlarımız oldu ve bunda çok olumlu yansımalarla karşılaştık. Şu anki hedeflerimiz arasında Uzak doğu, Japonya ve Kore’de var. Bu yılın ikinci yarısında ve 2016 yılında artık dünyanın pek çok ünlü otelinde ve mağazasında Türk havlusu köşeleri oluşacak” dedi.

Kocasert, Almanya denildiğinde araba, İsviçre denildiğinde saat akıllara geldiğini, artık pek çok ülkesinde de Türkiye deyince akla Türk havlusunun geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Günümüz ihracatçısı bu geleneksel miras üzerine çok şey kattı. Geçmişte olduğu gibi sadece yüzde 100 pamukludan oluşan geleneksel Türk havlusu değil artık çok daha yüksek teknolojinin kullanıldığı ve içerisinde pamuktan farklı elyafların karışımlarının kullanıldığı havlularla dünya pazarında. Böylelikle hem daha farklı bir rekabetçi güç ortaya koyuyoruz hem de farkındalık ve bilinirliğimizi artırıyoruz. Bambu, modal, zero twist, mikro koton bunlardan bazılarıdır. Artık içerisinde ipek karışımı bile olan havlularımız var. Türkiye dünyada nasıl bir yükselen değerse aynı şekilde ‘Türk Havlusu’ da dünyada şu anda yükselen bir değerdir.”

“Türk havlusu, Türk bornozu çok kaliteli ürünler”

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirketin yönetim kurulu başkanı olan Gary Garrison ise Türkiye’ye teknolojik ürünleri üretimini yerinde görmek için geldiğini belirterek, “Türk havlusu, Türk bornozu çok kaliteli ve harika ürünler. Amerika’da gördüğümüz ürünler teknolojisi, dizaynı ve desenleriyle çok kaliteliler. Türk şirketleri, Amerika’daki pazarı stratejisini çok iyi anlamış durumdalar, kalite farkı ile Amerika’da çok önemli bir yer edindi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X