Düdüklü tencerenin patlamasının asıl nedeni…

Yemek pişirmesi kolay ama bir o kadar da tehlikeli. Kurallarına göre kullanmazsanız ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz!

Düdüklü tencerenin patlamasının asıl nedeni…

Yemeklerin pişme süresini kısaltan düdüklü tencere, yemekleri yüksek ısı ve yüksek basınç altında pişirir.

düdüklü-tencere-neden-patlar

Düdüklü tencerelerin patlamasını önlemek için kapak kısmında pişme derecesine göre ayarlanabilen bir supap bulunuyor. Bu bahsettiğimiz supap, basınç artınca hava kaçırarak tencerenin patlamasına engel olur.

iStock-914148456

İçinde yüksek basınç biriken düdüklü tencereyi fazla doldurmamak şart. Basınç nedeniyle oluşacak buhar için belirli bir boşluk bırakmak gerekli.

Özellikle düdüklü tencere susuz bırakıldığında patlar. Yemeklere su eklemeden kesinlikle tencereyi ocağa koymayın…
 

duduklu-tencere-bomba-gibi-patladi,ZzMMF42oT0mJpY_4Ow0irw

Tencerenin patlamaması için bu yöntem en çok bilinen kısımdır: Tencereyi ocaktan alır almaz açmayın. Tencerenin havasını almadan ve ılık hale getirmeden açmayın. Bu şekilde açarsanız patlayacaktır.

Düdüklü tencere patladığında çok ciddi yaralanmalar olabilir. Yemeğin ısısı ve buharıyla birlikte birinci derece yanıklar meydana gelebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X