DOSAB’a atık su arıtma tesisi

Bursa’nın Demirtaş bölgesine yapılması planlanan DOSAB Atık Su Arıtma Tesisi’nin ÇED raporu halka sunulacak.

DOSAB’a atık su arıtma tesisi

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde DOSAB Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan arıtma tesisi projesi ile ilgili hazırlanan ve bakanlığa sunulan ÇED raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince incelendi.

Rapor kabul edilip değerlendirme süreci sona erdi. Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 14. maddesinde komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED raporu, halkın görüşü alınmak üzere bakanlık ve valilik tarafından askıya çıkarıldı.

İlan ve internet aracılığı ile 10 takvim günü askıda kalacak. Bakanlıkça proje ile ilgili karar alma sürecinde bu görüşler değerlendirilecek. Bakanlık halktan gelen görüşler doğrultusunda, rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da komisyonun yeniden toplanmasını isteyebilir” denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X