“Diyarbakır ayağa kalkmış durumda” Narin’in amcasının aracında yeni bulgular…

Türkiye kayıp Narin’le yatıp kayıp Narin’le kalkıyor. Gözler bölgeden gelecek yeni bir habere çevrilmişken sıcak bir gelişme yaşandı. Amca Salim Güran’ın aracının koltukları söküldü. Arabada yeni bulgulara rastlandığı belirtildi. Öte yandan dün aile ile tutuklu amcanın görüştüğü ortaya çıktı. Muhabir Ferit Demir bilgileri verirken, ‘Diyarbakır ayağa kalkmış durumda’ ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır ayağa kalkmış durumda” Narin’in amcasının aracında yeni bulgular…

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 17 gündür aralıksız devam ediyor. Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, iki haftayı geçen yoğun arama çalışmalarına rağmen hala bulunamadı. Narin’i arama çalışmaları devam ediyor. Son olarak mahalle mezarlığında yer altı görüntüleme cihazı ile bir arama yapılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında amca Salim Güran tutuklanmıştı.

“AİLE, AMCAYLA GÖRÜŞTÜ”

Halk TV muhabiri Ferit Demir, bölgede yaşananları aktarırken yeni bilgilere yer verdi. Buket Güler ile Haber Masası’nda açıklamalarda bulunan Demir, “Amcanın arabasında yapılan çalışmalarda yeni DNA bulgularına rastlandı.

Koltuklar söküldü, kriminal inceleme yapıldı. Dün aile de amca Güran ile görüşme yaptı. Kayıp Narin için Diyarbakır ayağa kalkmış durumda” dedi.

8 KEZ ARANDI

Narin Güran’ı arama çalışmalarını jandarma tarafından oluşturulan Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde yürütüyor.

Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmadı.

ARAÇ VE SÜRÜCÜLERİN KİMLİKLERİ TARANIYOR

Öte yandan mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri, araçların plakalarını ve sürücülerinin kimliklerini kayıt altına alarak tarama yapıyor.

Mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı.

Öte yandan Demir’den sosyal medya hesabından da bir açıklama geldi. Demir son paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“DNA ÖRNEKLERİ EŞLEŞTİ

“Kayıp Narin Güran soruşturmasında önemli gelişme. Tutuklu amca Salim Güran’ın aracında yapılan ikinci kriminal arama ve sökülerek jandarma kriminal laboratuvarına götürülen aracın ön koltuğunda yapılan kriminal çalışmada Narin’e ait yeni DNA kalıntılarına rastlandı. Bulunan DNA örnekleri Narin’in kıyafetlerinde alınan örnekler ile eşleşti. Bulunan DNA örneklerinin Narin’in anne ve babasının DNA örnekleriyle de eşleştiği öğrenildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X