Dibi tutan pilavın üstüne ekmek koyun bakın ne oluyor?

Son anda yaktığınız yemek sizi aç bırakmasın. Hem emeğiniz boşa gitmesin hem de yemeğiniz çöpe!

Dibi tutan pilavın üstüne ekmek koyun bakın ne oluyor?

Dalgınlığınıza gelip pilavın altını geç kapadıysanız o yemeğin dibi tutmuş demektir.

Sakın telaşlanmayın çünkü bu bahsedeceğimiz yöntem yanan pilavınızı kurtaracak.

u-035.jpg

Dibi tuttuğunu anladığınız an tencereyi ocağın üstünden alın.

Aldıktan hemen sonra ise bir dilim ekmeği pilavın üzerine bırakın.

Pilavın üzerine koyduğunuz ekmek pirince sinen yanık kokusunu çekecektir. Ekmek dilimini 5 dakika boyunca pilav üzerinde kalsın.

5 dakikanın sonunda pilavın dibine kaşığı vurmadan yanmamış pirinçleri başka bir tencereye aktarın.

Bu işlemi tamamladıktan sonra pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X