Yıldırım Belediyesi, 22 mahallede planladığı dönüşümün önemli bir ayağını da Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde hayata geçirecek.
Uygulama imar planı revizyonu onaylanan, kentsel tasarım ve mimari avan proje çalışmalarında ise son aşamaya gelinen proje kapsamında konut alanlarının yanında bölgede eğitim adına dikkate değer bir pay ayrıldığı görülüyor. 2 milyon 390 bin metrekare plan ve uygulama alanı içinde mevcut 5 bin 724 binanın yerine projelendirilecek dönüşümde, hali hazırda 34 bin 391 vatandaşın yaşadığı bölgeYıldırım’ın en modern yaşam alanlarından biri haline gelecek. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 5 anaokulu, 9 ilkokul, 5 ortaokul, 4 lise, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanması amaçlanıyor.
Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde projelendirilen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde modern bir bölge ortaya çıkararak insanlara hak ettikleri bir yaşam alanı kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İki mahallemizin çehresini değiştirecek proje sayesinde binlerce plansız yapıyerini güvenli konutlara bırakacak. Bölgeye kazandırılacak bir diğer önemli değer olan Değirmenönü-Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi ile birlikte fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal donatı alanlarıyla bu bölgedeki refah seviyesi de yükselmiş olacak. Özellikle toplumun kalkınmasında anahtar rol oynayan eğitime verdiğimiz önem kapsamında 23 adet eğitim tesisimizi projemiz içerisine dahil ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Ticaret alanları, dini tesisler ve sağlık kurumları ile dönüşümü tam manasıyla gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız için hak ettikleri modern yaşam alanlarını oluşturacağız” diye konuştu.
Edebali, “Yıllarca plansız, sağlıksız ve kaçak yapılarda, en temel insan ihtiyacı olan su ve günümüzde olmazsa olmaz elektrik olmayan evlerde yaşayan vatandaşlarımız, insanca yaşamayı hak ediyor. Kentsel dönüşümden önce cefayı çeken vatandaşlarımızın dönüşümden sonra da yeni ve modern yuvalarının sefasını sürmesini arzu ediyoruz. Birçok başarısız kentsel dönüşüm projesinde görüldüğü gibi dönüşüm aşamasında bölgeyi terk eden vatandaşlar gittikleri yerlerde yine eskisi gibi yaşam sürmeye devam ediyor. Modern yapılara da bölge dışından gelenler yerleşiyor. Biz tümüyle bu düşünceye karşı çıkarak bütün kentsel dönüşüm projelerimizde bölge sakini vatandaşlarımıza yeni bir yaşamın kapılarını aralamak istiyoruz. Bu bağlamda dönüşümü sağlam temeller üzerinde inşa etmek için bilimsel çalışmalar gerçekleştirerek özellikle sosyal yapı üzerindeki yansımalarını dikkate alıyoruz” ifadelerini kullandı.