‘Daha çok yatırım yapmalıyız’

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevin ülkenin geleceğine daha çok yatırım yapmak olduğunu belirtti.

‘Daha çok yatırım yapmalıyız’

BALKANTÜRKSİAD, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesi (PERYÖN) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) işbirliğinde ‘İşverenler için SGK ve İŞKUR Uygulamaları 6111-687 Teşvikleri’ semineri düzenlendi. BTSO’da gerçekleştirilen programın açılışında konuşan  BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, devletin üzerine düşeni yaparak işverenin istihdam sağlaması noktasında önemli teşvikleri hayata geçirdiğini söyledi. 

Referandumun da geride kaldığını hatırlatan Tunakan, ”Şimdi iş dünyası olarak bizim üzerimize düşen görev, ülkemizin geleceğine daha çok yatırım yapmaktır. İşsizlik, sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sorunlarından biri. Verilere göre, Türkiye’de her yaştan yaklaşık 1 milyon 250 bin genç istihdam bekliyor. Son 10 yıl itibariyle ülkemizde 7 milyon kişiye ilave istihdam sağlandığını görüyoruz. Demek ki ortalama her sene 700 bin kişi iş bulabiliyor. İşsizlik sorununu çözmek için hedefimiz istihdam seferberliğiyle bu kapasiteyi 2 katının üzerine çıkarmak olmalı” dedi.

PROJELER ÜRETMELİYİZ

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül de, Türkiye’nin uzun yılların ardından kendine kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyabilen bir ülke haline geldiğini kaydetti. 

Gül, ”Üreten bir ülke olmak istiyorsak bunun nitelikli bir iş gücü ile gerçekleşeceğini de bilmeli, bu doğrultuda projeler üretmeliyiz. Günümüz iş dünyasında hızlı düşünebilen, karar alıp uygulayan, global arena ile entegre hareket edebilen şirketler ayakta durabiliyor. Firmalara bu yetenekleri kazandıran ve hareket kabiliyetini geliştiren de şüphesiz nitelikli işgücü” diye konuştu. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ise, Bursa’nın sahip olduğu ekonomik ve sanayi gücüyle istihdam seferberliğinde öncü olması gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ…

BALKANTÜRKSİAD, PERYÖN ve BUİKAD işbirliğinde ‘İşverenler için SGK ve İŞKUR Uygulamaları 6111 – 687 Teşvikleri’ semineri düzenlendi.

Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programa Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesi (PERYÖN) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyeleri, iş dünyası temsilcileri ve SGK ile İŞKUR yöneticileri katıldı. 

SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve İŞKUR İl Şube Müdürü Ahmet Canımova’nın sunum yaptığı toplantıda Şubat ayında başlatılan istihdam seferberliği ve işverene sağlanan teşvikler konusu masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, ‘Devletimiz, üzerine düşeni yaparak işverenin istihdam sağlaması noktasında önemli teşvikleri hayata geçirdi. Bununla birlikte referandumu da geride bıraktık. Şimdi iş dünyası olarak bizim üzerimize düşen görev; ülkemizin geleceğine daha çok yatırım yapmaktır’ dedi. 

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE 760 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU”

Tunakan sözlerini şöyle sürdürdü: “İşsizlik, sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sorunlarından biri. Verilere göre, Türkiye’de her yaştan yaklaşık 1 milyon 250 bin genç istihdam bekliyor. Yine baktığımızda, son 10 yıl itibariyle ülkemizde 7 milyon kişiye ilave istihdam sağlandığını görüyoruz. Demek ki ortalama her sene 700 bin kişi iş bulabiliyor. İşsizlik sorununu çözmek için hedefimiz, istihdam seferberliğiyle, bu kapasiteyi 2 katının üzerine çıkarmak olmalı.”

“ÜRETEN ÜLKE OLMANIN YOLU NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNDEN GEÇİYOR”

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül de Türkiye’nin uzun yılların ardından kendine kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyabilen bir ülke haline geldiğini belirtti. Gül şunları söyledi: “Üreten bir ülke olmak istiyorsak bunun nitelikli bir iş gücü ile gerçekleşeceğini de bilmeli, bu doğrultuda projeler üretmeliyiz. Günümüz iş dünyasında hızlı düşünebilen, karar alıp uygulayan, global arena ile entegre hareket edebilen şirketler ayakta durabiliyor. Firmalara bu yetenekleri kazandıran ve hareket kabiliyetini geliştiren de şüphesiz nitelikli işgücü. Bu noktada şirketlerimizin global arenada rekabet edebilmesi, katma değerli üretim yapabilmesi ve gelişim gösterebilmeleri için birçok destek ve teşvik sağlanıyor.”

“144 ÜLKE ARASINDA 130’UNCU SIRADAYIZ”

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ise Bursa’nın sahip olduğu ekonomik ve sanayi gücüyle istihdam seferberliğinde öncü olması gerektiğini ifade etti. 

Kadın istihdamı konusuna dikkat çeken Yalçın şunları söyledi: 

“Sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirebilmek için insan haklarına saygılı, farklılıkların avantajını iyi kullanabilen ve kadın-erkek eşitliğine önem veren bir toplum olmalıyız. Ancak ‘2016 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre; iş gücüne katılım kriterinde 144 ülke arasında 130’uncu sıradayız. AB ülkelerindeki en düşük kadın istihdam oranı yüzde 41,3 iken Türkiye’de bu oran maalesef yüzde 30,3. Yapılan istatistikler; kadınların iş dünyasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olması ve potansiyellerinin tamamını gerçekleştirmeleri durumunda, ülkelerin 2023 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sına 28 trilyon dolar katkıda bulunabileceğini ortaya koyuyor.”

Konuşmalar sonrası SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve İŞKUR İl Şube Müdürü Ahmet Canımova’ya katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X