CHP’den önemli genelge; ‘Belediyede işe giren…’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, M. Gül Çiftçi Binici ile CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzası bulunan önemli bir genelgeyi köşesinde paylaştı…

CHP’den önemli genelge; ‘Belediyede işe giren…’

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Genelge… 11 Eylül tarihini taşıyor. Altında CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, M. Gül Çiftçi Binici ile CHP  Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzası var.

Geçen hafta…

Ankara’da toplanan Tüzük Kurultayı’nda alınan kararlar gereği, parti kurullarını ilgilendiren önemli bir durum için il ve ilçe örgütlerini uyarıyor.

Önce…

Tüzük Kurultayı’nda alınan karar anımsatılıyor:

“6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşen 20. Olağanüstü Kurultayda, tüzüğümüzün 41/3. maddesi ‘Büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20.000’den fazla olan yerlerde partili belediyeler, bunların bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde çalışanlar kongrelerde aday olamazlar ve ilçe kongre delegesi olarak seçilemezler, il/ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olamazlar’ şeklinde değiştirilmiştir.”

Şu vurgulanıyor:

“Bu değişiklik, 6 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girmiştir.”

Sonra da…

Parti kurullarında bundan sonrasına ilişkin işleyiş anlatılıyor:

“Bu hüküm, bu tarihten itibaren yapılacak olan Gençlik Kolları kongrelerinde geçerli olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir.”

Kısacası…

CHP Genel Merkezi, parti örgütlerine gönderdiği genelgeyle; Tüzük Kurultayı’nda alınan karar gereği, belediyelerde işe girenlerin parti yönetimlerinde yer alamayacaklarını, hatta delege bile olamayacaklarını çok net bir dille anımsatıyor.

Bunun önemi şu:

Geçen hafta…

CHP bünyesinde oluşturulan çeşitli WhatsApp gruplarında, partide yönetim kurullarında görev alan kimilerinin kendilerini belediyelerde işe yerleştirdikleri yönünde ciddi bir iddia ve buna dayalı olarak da sert eleştiriler vardı.

Hatta…

“Gündüz belediyeyi, mesai bittikten sonra da gece partiyi mi yöneteceksiniz?” deniyordu.

Bu genelge, “belediye mi, parti mi” tercihi istiyor. Parti içinde tartışılacağa benziyor, ama siyasete örnek karar olmuş.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X