CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’den erken seçim çağrısı

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, OLAY Medya’yı ziyaret eden CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’ün dikkat çeken sözlerini köşesine taşıdı…

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’den erken seçim çağrısı

Aydın, yazısında şu ifadeler kullanıldı:

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, Türkiye’de bir değişim beklentisi ve iradesinin olgunlaştığını, en geç 2025 sonunda bir erken seçim beklediklerini söyledi.

Belediye Meclis Üyeleri Nimet Yıldız, Dinçer Aydın, Durhan Güler ve Emel Duman ile birlikte Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetici, editör ve yazarlarla bir araya gelen Gün, partisinin ve kendilerinin de her an erken seçim olacakmış gibi sahalarda bulunma kararı aldıklarını dile getirdi.

Türkiye’de erken seçime gitme koşullarının oluştuğunu kaydeden Gün, “Karşımızda toplumun tüm kesimlerine zarar veren bir siyasal iktidar var. Bir an evvel bundan kurtulmak için erken seçim kararı alınmalı. Bu da 2025 son çeyreğinde olabilir” diye konuştu.

Gün, kendilerinin bunun için sokaklarda ziyaret ve mitinglerle toplumsal muhalefeti güçlendirme çabası içinde olacaklarının da altını çizdi. Gün, “Erken seçim kararı alınırsa, buna partimiz de destek verir” dedi.

Sokakta halkın en çok ekonomik sıkıntıdan dert yandığını hatırlatan Gün şöyle konuştu:

“Geçen gün Namazgâh pazarını ve esnafını gezdik. Esnaf siftah yapamadan dükkân kapattıklarını söylüyor. Pazarda fiyatlar cep yakıyor. Bundan vatandaş da pazarcı da memnun değil. Çokça kapanan işyeri ve işten çıkarılan insan var. Bizi görünce iş isteyen sayısı da bir hayli fazla.”

Başkan, vatandaşın sokaklarda, pazarda kendilerini görünce umutlandığını, 31 Mart sonrası partisine de yönelimin arttığını, üye sayılarının bin yeni katılımla 5 bini aştığını açıkladı.

Peki, Başkan Gün Yıldırım’daki hizmetleri nasıl buluyor. Hem Gün hem de meclis üyeleri Yıldırım’ın hizmet eksiklerine dikkat çektiler. Buna da Samanlı’dan örnek verdiler. Mahallede tek bir park olmadığını, gençlerin ve çocuklarını kendilerinden oyun, dinlenme ve spor sahası istediklerini ve bölgede fabrika türü kaçak yapılaşmanın artışını aktardılar.

Gün ve meclis üyeleri ayrıca Yıldırım’da 7 dönemdir gündemde olan ve her dönem bütçeden kaynak ayrılan Duaçınarı Kültür Merkezi projesine de bir türlü başlanılmadığını, ilçede daha çok merkezi hükümet bütçesiyle yapılmış projelerle günün kurtarıldığını vurguladılar.
Başkan Gün, Yıldırım’ın eğitim, sağlık, spor, ulaşım, otopark gibi sıkıntılarına ve eksiklerine de dikkat çekti.

Kentsel dönüşümlerle de sosyal donatı alanlarından yoksun, ilçeye yeni beton kütleler kondurulduğunu anlatan Gün, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Dairesi yetkilileriyle ile yaptıkları toplantıda, Yıldırım’da Güney Çevre Yolu ve buna dikey bağlantı yollarının açılması konusunu ele aldıklarını da sözlerine ekledi.

CHP Yıldırım’da belediyeyi kazanamamış ama hem meclis üyeleri hem de İlçe Başkanlığı, ilçede yapılanları ve yapılamayanları sıkı takip ediyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X