Buruk sezonda alımlar başladı

Mudanya ve Orhangazi`de zeytin sezonu açıldı. Orhangazi`den 3 bin tonluk rekolte beklenirken, Mudanya`nın da yaklaşık 15 bin ton zeytin toplaması bekleniyor.

Buruk sezonda alımlar başladı
NEVZAT OKUMUŞ-ÖMER BİLİK
 
Az ürünlü yıllarda 9-12 bin ton ürün alınan Orhangazi’de bu sezon en fazla 3 bin ton ürün rekoltesi bekleniyor.
2014-2015 sezonu zeytin ürününde çiçeklenme döneminde hava muhalefeti nedeniyle zarara uğrayan Orhangazili üretici Marmarabirlik’in 22 Ekim’de başlattığı merkez alımlarında Orhangazi Zeytin Kooperatifi’ne ürün teslimine başladı. Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevinç, en az bin 500 ton dolayında ürün teslimi beklediklerini söyledi.
 
MUDANYA’DA 14500 TON
 
Marmarabirlik 2014 sezonu zeytin alımlarına önceki gün Mudanya, Tirilye ve Başköy’de de başlarken, köy alımları ise 1 Kasım’da start alacak. Birliğe Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya bağlı 76 mahalledeki 6 bin 100 ortaktan 14 bin 500 ton zeytin alımı bekleniyor. 150 Sayılı Mudanya Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, “Bu yıl Mudanya’nın 14 köyünde zeytinde hasarlar meydana geldi. Üreticilerimiz verdiği rekolte beyanındaki zeytinlerini rahatlıkla getirip depolara getirebilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X