Bursa’ya bir Halk Lokantası daha; İşte planlanan mahalle…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın, ilçeye kazandırmak için çalışma başlattığı yeni Halk Lokantası’nı kaleme aldı…

Bursa’ya bir Halk Lokantası daha; İşte planlanan mahalle…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi, 22 yıllık iktidarca bir türlü ateşi düşürülemeyen hayat pahalılığının vurduğu dar gelirli kesimler için, sahip olduğu belediyeler aracılığıyla yeni lokantalar açmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha önceki gün yurt genelindeki lokantalarda askıda yemek uygulamasına da geçileceğini açıkladı. Yani, yemek yemeye parası olmayanlar için varlıklı insanlarımızın onlar adına ödeme yaptığı bir sistem. Bunun bir benzeri İstanbul’da askıda fatura olarak uygulandı ve CHP’ye büyük puan topladı. Su, elektrik dogalgaz vb. gibi faturalarını ödeyemeyenler için varlıklı insanlardan destek alındı.

Malum, Bursa’da ilk halk lokantasını açan CHP’li belediye Osmangazi idi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Bursa’nın ilk Halk Lokantası’nı Osmangazi Meydanı’na açtı. Başkan Aydın dünkü muhtarlar toplantısında, Halk Lokantası’ndan şimdiye dek 70 bin kişinin faydalandığını açıklamış.

Başkan şimdi de Hürriyet semtine de ikinci lokantayı açmak için hazırlıklar yapıyor. Bu konuda belediyenin iktisadi teşekkülü OKİ’ye görev verilmiş. Zaten açılan ilk lokanta da OKİ’nin sorumluluğunda.

Hayat pahalılığı, CHP’li başkanları ülke genelinde lokantacı da yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X