Osmangazi Belediyesi’nin Demirtaş Mahallesi’ne yapmayı planlandığı Atatürk Evi’nin ilk temeli atıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin replikasının olacağı Atatürk Evi’nin temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Lozan Mübadilleri Derneği kurucu başkan Ali Kömürlü ve Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çildem ile çok sayıda davetli katıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve hatırasını yaşatmak adına projelendirilen Atatürk Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Demirtaş Meydanı’nda 118 metrekare taban alanı üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek olan Atatürk Evi, müze olarak faaliyet gösterecek. Atatürk Evi’nin birinci katında Atatürk ve çocuk atölyesi, idari ofis ile barkovizyon odası yer alacak. Birinci katta ise iki adet sergi salonu bulunacak. Üçüncü katta ise yaşam alanları olacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Atatürk Evi ile Cumhuriyetimizin değerleri ve Atatürk’ün idealleri bu topraklarda kök salmaya, geleceğe ışık tutmaya devam edecek. Özellikle içinde bulunduğumuz bu süreçte, Atamızın 100 yıl önce söylediği sözlerin bile ne kadar değerli ve yol gösterici olduğuna tanıklık ediyoruz. Mübadeleyle gelenlerin anıları ve kültürüyle yoğrulmuş mahallemize kazandıracağımız Atatürk Evi’nin temel atma törenine katılarak bizleri onurlandıran CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, meclis üyelerimiz, partililer ve Lozan Mübadilleri Derneği’ne teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin izinde, daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, yaptığı paylaşımda, “Bugün, Osmangazi Belediyemiz tarafından düzenlenen ve Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Atatürk Mübadele Evi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik.
Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın, milletvekillerimiz, Dernek Başkanı Hüseyin Çildem, kıymetli meclis üyelerimiz ve değerli dernek üyeleriyle birlikte, Demirtaş Mahallesi’ne kazandırılacak olan bu önemli projenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadık.
Mübadele Evi’nin, dernek üyelerimize ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.