Bursaspor’un ‘Süper’e doğru ayak sesleri!

Bursaspor, Batalla yönetiminde doludizgin ilerliyor… Olay Yazarı Erdal Akçay, Tokat Belediye Plenve maçındaki izlenimlerini kaleme aldı…

Bursaspor’un ‘Süper’e doğru ayak sesleri!

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

26 Mayıs 2024’te, çok değil 3 ay 20 gün önce Bursaspor’un başkanlığına seçilen 39 yaşındaki Enes Çelik, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte, birileri tarafından kapanır denen ve kaderine terk edilmek istenen yeşil beyazlı kulübü adeta küllerinden doğurdu…

1,6 milyar liralık borcu, 450 milyon lirayı bulan ve 2,5 yıldır kapalı olan transfer tahtasını göğüslemek her babayiğidin yapabileceği bir iş değil. Öyle olsaydı zaten 61 yıllık Koca Çınar bu hallere düşmezdi.

Başka eski bakanlarımızdan Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in de taşın altına ellerini koymasıyla şehirde başlatılan topyekün mücadele Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonunu yeniden ayağa kaldırdı.

ARMAYA SAHİP ÇIKTILAR

Bunda en önemli etkenlerden biri de 7 yıl sonra takımlarını sarıp sarmalayan ve dün olduğu gibi tribünleri doldurup 41 bin 300 kişiyle bu sezon tüm liglerin rekorunu kıran Bursaspor taraftarı oldu. Şunu da belirtmeden geçmeyelim, stadyumun kapasitesi 50 bin olsa yine dolardı.

Bursaspor’un 3.Lig’de olduğuna bakmadan konuk ekibin Tokat Belediye Plevne oluşuna aldırış etmeden sevdalarının peşinden koşanlara helal olsun.

KOMUTAN BATALLA

Bin 318 gün sonra sahaya Bursaspor’un teknik direktörü olarak çıkan kulüp efsanesi Pablo Martin Batalla’ya gösterilen sevgi seline tüm Türkiye bir kez daha tanık oldu.

Birbirinden değerli 16 transfer yapan Bursaspor bu ligden elini kolunu sallaya sallaya çıkacaktır.

Yenilenen hibrit çim zemin oturduğunda ve yeşil beyazlı takımın alışma dönemi de tamamlandığında daha coşkulu oynayan ve gol rekorları da kıran bir Bursaspor izleyeceğimizden şüphemiz yok.

Dün akşamki karşılaşmada bir dönem Bursaspor’da da forma giyen ve geçen sezon Bursa Yıldırım’ı kısa bir süre çalıştıran Yusuf Tokaç’ın talebeleri coşkulu taraftar önünde ilk dakikalarda önde baskı yapmaya çalıştı. 19. dakikada Murat Can Bölükbaşı’nın attığı golde ofsayt bayrağının kalkması Bursaspor adına büyük şanstı.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X