Bursaspor’un en büyük hazinesi Vakıfköy’den mesaj var!

Bursaspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Mesut Ünal OLAY’a çok özel açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin genç oyuncuları A takıma ‘yetiştirerek’ çıkartmak olduğunu vurgulayan Mesut Ünal, “Bunun mücadelesini veriyoruz. 3 yıllık süreçte de bizim planımız bu şekilde. Bunun için buradayız” dedi.

Bursaspor’un en büyük hazinesi Vakıfköy’den mesaj var!

Emre KURTBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursaspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Mesut Ünal, Vakıfköy’de çok sağlıklı bir ortam oluşturulduğunu söyledi.

olay.com.tr’de yayınlanan ‘Final’ programına konuk olan Ünal, ilk başta antrenörlük yapmayı düşünmediğini ancak Başkan Enes Çelik ile görüştükten sonra taşın altına elini koymak istediğini belirtti.

Başkan Çelik’e teşekkür eden Ünal, “Altyapı sorumlusu olacaksanız bu işler uzun süreli olması gerekiyor. Benim de isteklerim oldu. ‘Başkanım 3 yıllık geldiğiniz için ben de 3 yıllık sözleşme istiyorum’ dedim. Buradaki amaç şudur: Güveni vurgulamak. ‘Başkanım burada sağlıklı çalışma ortamı oluşturulmak isteniyorsa ekibimi kendim kurmam lazım’ dedim. Bunu da saygıyla karşıladılar.” dedi.

TÜM EKSİKLİKLER GİDERİLDİ

Belirledikleri eksikleri yönetime bildirdiklerini ve bu eksiklerin giderildiğini vurgulayan Mesut Ünal, “Ekibi kurmak önemliydi. Bu süreçte yönetimimiz taleplerimize olumlu cevap verdi. Kendi insiyatifimiz doğrultusunda arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Göreve başladığımızda tesis anlamında ben en son 10 sene önce gelmiştim Vakıfköy’e. Bakıldığında aynı tesis gibi gözüküyor ama eksiklerimiz de vardı. Personel, aşçı, idari işlerle ilgilenecek arkadaş ve güvenlik eksiğimiz vardı. Bu eksiklikler giderildi. Sahaların durumu da oldukça iyi. Şu an için Vakıfköy’de sağlıklı bir ortam var.” ifadelerini kullandı.

31 OYUNCU KAZANDIRDIK

“Şu ana kadar 31 oyuncuyu Bursaspor altyapısına kazandırdıklarını ve Bursa kulüplerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu aktaran Mesut Ünal, “Bu oyuncuların hepsi iki hafta ve bir ay arasında antrenmana çıktı. Arkadaşlarımızla değerlendirmeler yaptık ve arkadaşlarımızın altyapıda olmalarına karar verdik. 29 oyuncuyu Bursa kulüplerinden transfer ettik. İki oyuncu arkadaşımızı dışarıdan aldık. Kulüp başkanları, yöneticileri, antrenörleri sağ olsunlar bize çok yardımcı oldular. Bursaspor’un sıkıntılı dönemden geçtiğini onlar da biliyorlar. Herhangi bir talepleri de olmadı.” diye konuştu.

BUNUN İÇİN BURADAYIZ

“Hedefimiz A takıma oyuncu çıkartmak değil, yetiştirerek A takıma çıkartmak.” diyen Ünal sözlerine şöyle devam etti: “Bursaspor altyapıda hep şampiyon oluyor. Ben bunları çok önemseyen bir insan değilim. U19 ve U17 takımlarımızın maçları devam ediyor. İnanın kaçıncı sırada olduklarını bilmiyorum. Çünkü şunu biliyorum. Profesyonel liglerle akademi ligleri arasında çok büyük farklılıklar var. Şampiyonluklara tabii ki hayır demiyorum yanlış anlaşılmasın ama bizim hedefimiz oyuncularımızı öncelikle Bursaspor ve Süper Lig seviyesi olmak üzere eğitimlerini nasıl tamamlayabiliriz, eksiksiz üst seviyeye nasıl getirebiliriz. Bunun mücadelesini veriyoruz. 3 yıllık süreçte de bizim planımız bu şekilde. Bunun için buradayız.”

Tüm Bursa bu yönetimi desteklemeli

Enes Çelik yönetiminin çok değerli işler yaptıklarını ve tüm şehrin yönetimi desteklemesi gerektiğini vurgulayan Mesut Hoca, “Bursaspor bizim için her zaman Süper Lig’de. Yönetimimize bakıyoruz, değerli bir Başkanımız var. Genç olmasına rağmen, konuşmasını, oturmasını kalkmasını bilen. Bursaspor için ne gerekiyorsa yapan bir yönetim. Aynı şekilde Altyapı sorumlumuz Oğuzhan Kutlucan.  Altyapısından A takıma, başımızdaki Enes Çelik’e kadar güvenilir ve çok sağlıklı bir ortam var. Bu kaliteli yönetimle beraber aileler bizi kendi buluyor, çocuklarımızın Bursaspor’da oynamasını istiyoruz diyorlar. Bursalı ve Bursasporlular olarak bu yönetimi en iyi şekilde desteklemek gerekiyor.” dedi.

Batalla hamlesi çok doğru oldu

A takımın başına Pablo Martin Batalla’nın getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunun altını çizen Mesut Ünal, şunları söyledi: “10 sene önce Enes Ünal ile Pablo beraber oynadılar. Geçen sezon küçük oğlum Hasan Basri’nin de teknik direktörüydü ama ben Pablo ile daha yeni tanıştım ve şunu söyledim: ‘Ben bir Bursasporlu olarak sana çok değer veriyorum.’ Futbolculuk döneminde Bursaspor’a verdikleri ortada. Bursaspor’a çok değer katmıştır. Pablo’nun teknik direktörlüğünde,  futbolculuğunda yakaladığı başarıların daha fazlasını yakalamasını istiyorum. Ligde ilk haftalar zordur. Bursaspor’un ilk 3 haftayı gol yemeden kayıpsız geçmesi çok güzel. Oyun olarak eksiklik görülebilir, bunlar çok önemli değil, giderilir. Buraları kayıpsız geçmek, bundan sonraki haftaların da büyük ihtimalle bu şekilde gideceğinin  habercisidir. Bu yapılanmayla Bursaspor’un sezon sonunda hedefe ulaşacağını düşünüyorum.”

Bunları öğrenmeleri gerekiyor

Bursaspor’daki gen oyuncuların hem altyapıda hem de A takımda oynamanın zor olduğunu anlamaları gerektiğini belirten Mesut Ünal, “Pablo Batalla 7-8 kere Vakıfköy’e geldi. Onunla da güzel bir iletişimimiz var. Onun isteklerini de biliyorum. Futbolun dili bir. Buradaki oyuncuları A takımın isteğine göre antrene edip ona göre hazırlamak. Geçen sene U17 takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Bursaspor’un transferi açıldı. Bu oyuncular şu anda A takımda oynayacak seviyede değiller. Benim vurgulamak istediğim de bu. Buradaki oyuncular şunu bilecekler: Bursaspor altyapısındaki takımlarda oynamak da gerçekten zor. Eğer bunu öğrenirlerse A takımda oynamanın zor olduğunu zaten anlamış olacaklar.” dedi.

Aidiyet duygusunu aşılıyoruz

Tüm oyunculara bire bir temas etmeye çalıştıklarını, teknik heyetteki diğer antrenörlerle birlikte aidiyet duygusu aşılamak için uğraş verdiklerini aktaran Mesut Ünal, “U19 Teknik Sorumlumuz Turhan Şen. Turhan Şen kimdir, Bursaspor tarihinin en çok forma giymiş oyuncusudur. Saygıyı hak eden değerli bir ağabeyimizdir. Bu hocamız Bursaspor’da oynarken takım Süper Lig’deydi. 15 sene Süper Lig’de oynamış. Bizler oynadık. Ahmet Kılıç hocamız oynadı. Tecrübeli hocalarımıza da bu bünyeye aldırarak aidiyet duygusunu, Bursaspor’un değerini anlatma adına da güzel işler yapmaya başladık.” şeklinde düşüncelerini belirtti.

Türkiye Bursaspor’u özledi

Bursaspor’un en kısa sürede hak ettiği yere geleceğini söyleyen Mesut Ünal, “Türkiye Bursaspor’u özledi. Tokat maçı bunun net bir göstergesi. 41 bin 300 kişi stada geldi. Bundan sonraki iç saha maçlarının da stadın kapasitesi neyse her zaman o şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Zaman zaman ufak takılmalar olabilir. Lig uzun maraton. Taraftar olarak biz de bu manzarayı özlemişiz. Bu şekilde desteklemek çok güzel. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp Süper Lig’e en kısa sürede çıkacaktır.” diye konuştu.

Formaya çok kolay ulaşıldı

Transfer tahtasının kapalı olduğu süreçte profesyonel yapılan oyuncu sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Mesut Ünal, “Bu çocuklardan bazıları profesyonel olmaması gerekirken profesyonel oldu. Tahta kapalı olduğu için Bursaspor formasına kolay ulaşıldı. Pablo ile de konuşuyoruz. 2-3 oyuncu haricinde çoğu oyuncuda bu durum rahatlığa sebebiyet vermiş. İlk önce ortadan kaldırmak istediğimiz, bu rahatlığın olmaması. A takımdaki oyuncu da şunu bilecek. Bursaspor’un transferi açık. İstediği zaman transfer yapabilir. Ben de ona göre çalışacağım. Forma bulabilmek için üst düzey mücadele vermem gerekiyor. Futbolculara bunları aşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

Enes çok daha güçlü dönecek

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Bournemouth forması giyen oğlu Enes Ünal’ın sakatlığının ardından süre bulmaya başladığını ve daha güçlü döneceğine inandığını söyleyen Mesut Ünal, “Enes’in ayak baş parmağı üç yerden kırıldı. İyileşme süreci üç ay sürdü. Kampı, Avrupa Şampiyonası’nı kaçırdı. Ondan bir sene önce de çapraz bağları kopmuştu. Sakatlıklar üst üste geldi. Enes çok azimli ve karakterli bir delikanlı. Bournemouth’ta kamp süreci yaşamamasına rağmen iyi seviyeye geldi. Son iki maçtır oyuna giriyor. Bundan sonraki süreçte daha fazla oynayacaktır. Allah yolunu bahtını açık eylesin. Milli Takım için de daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Bursaspor Lisesi işimizi çok kolaylaştıracak

Bursaspor Lisesi projesinin hayata geçmesi halinde genç futbolcular için daha sağlıklı bir çalışma ortama kavuşabileceklerini aktaran Mesut Hoca, “Okullar başlayınca antrenmanları çocukların okul durumuna göre yapmak durumunda kalıyoruz. Burada bir proje var. Yönetimizin ciddi çalışmaları var. Hayata geçerse buradaki oyuncularımızın okulla alakalı sıkıntısı olmayacak. Sabah dersi olan antrenmanını öğlen, dersi öğlen olanlar antrenmanını sabah yapacak. Daha sağlıklı bir çalışma ortamı olacak. Bunlar için zamana ihtiyaç var.” diyerek düşüncelerini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X