Bursaspor’u kaç puan şampiyon yapar? İşte ligin ortalaması…

Ligde 5 maçta 13 puan toplayan Bursaspor geçen sezonu zirvede bitiren takımların üstünde bir performans gösteriyor. Gol averajıyla Silifke Belediyespor ve Karşıyaka’nın ardından 3. basamakta yer alan yeşil beyazlılar, aldığı 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 2,6 puan ortalamasını yakaladı.

Bursaspor’u kaç puan şampiyon yapar? İşte ligin ortalaması…

Emre KURTBAY

Nesine 3. Lig 1. Grup’ta yoluna emin adımlarla devam eden, 5 haftada topladığı 13 puanla, gol averajıyla 3. sırada yer alan Bursaspor, bu 5 haftalık dilimde şampiyonluk ortalamasının üstünde bir puan ortalaması yakalamayı başardı.

5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan yeşil beyazlılar attığı 9 golün yanı sıra kalesinde gol görmezken, bu alanda Türkiye’deki tek takım olarak dikkat çekiyor.

KEPEZ 70 PUAN TOPLADI

Geride bıraktığımız sezon 3. Lig’de şampiyonluk yaşayan takımlara baktığımızda Timsah, 5 maçta yakaladığı 2,6 puan ortalamasıyla önemli bir veriyi gözler önüne seriyor. Geçen sezon 1. Grup’ta şampiyon olan ve 2. Lig’e yükselen Kepez Belediyespor 28 maçta 70 puan toplamayı başarırken, yakaladığı puan ortalaması 2,5 oldu.

AYNI ŞEKİLDE DEVAM

2. Grup’ta Batman Petrolspor, 3. Grup’ta ise Karaköprü Belediyespor 60’ar puan toplarken, iki takım da 2,14 puan ortalamasını yakaladı. 4. Grup’ta açık ara zirveye oturan Adana 1954 ise geçen sezon 28 maçta 63 puan toplayarak 2,28 puan ortalamasını yakaladı.

Gol averajıyla üst basamakta yer alan Silifke Belediyespor ve Karşıyaka ile henüz karşılaşmayan Bursaspor yoluna aynı şekilde devam etmek istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X