Bursaspor’dan Slovakya’da kritik galibiyet

FIBA Europe Cup B Grubu 3. hafta maçında Bursaspor Basketbol, deplasmanda karşı karşıya geldiği Slovakya temsilcisi Patrioti Levice’yi 78-63 mağlup etti.

Bursaspor’dan Slovakya’da kritik galibiyet

Emre KURTBAY

Haleon Arena’da oynanan mücadelenin ilk çeyreği karşılıklı basketlere sahne olurken Bursaspor çeyreği 18-17 geride tamamladı. İkinci çeyrekte vites yükselten Potanın Timsahları, hücumda ve savunmada önemli işlere imza atıp soyunma odasına 37-31 önde giren taraf oldu.

Üstünlüğünü üçüncü çeyrekte de sürdüren Bursaspor Basketbol, farkı 9’a çıkarırken son periyoda 58-49 önde girdi. Final periyodunda hata yapmayan ve farkı daha da açan temsilcimiz parkeden 78-63’lük skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Bursaspor gruptaki ikinci galibiyetini alırken deplasmanda ilk kez kazandı ve gruptan çıkma iddiasını sürdürdü.

Rakibine ilk mağlubiyetini yaşatan yeşil beyazlılarda Donte Grantham 17, David Mutaf 13, Berkay Candan ve PJ Pipes 12 sayıyla mücadele etti.

Bursaspor Basketbol, ligde pazar günü saat 13.00’te Türk Telekom ile karşılaştıktan sonra Europe Cup’ta 30 Kasım Çarşamba günü Zaragoza’yı ağırlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X