Bursaspor’a hiç yakışmazdı!

Bursaspor, lige iyi bir başlangıcın ardıdan kupada da tur atladı… Olay Yazarları Erdal Akçay ve Emre Kurtbay, yeşil beyazlı takımın Bozüyük Vitraspor karşısındaki performansını değerlendirdi…

Bursaspor’a hiç yakışmazdı!

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dünkü maçta süre alan oyunculardan daha istekli bir oyun beklerdik. Uzun lig maratonunda göreve hazırım mesajı vermeleri gerekirdi.

Şunu da unutmamak gerek; bu sezon bazı maçlar sentetik, bir çoğu da Düzce’de olduğu gibi bozuk zeminlerde oynanacak. Bu açıdan dünkü kupa maçı zemine alışma açısından iyi bir fırsattı.

Tek golle de kazanıp kupada yola devam etmek iyi oldu. Zira Bursaspor’un BAL takımlarına elenmesi insanın canını sıkıyordu.

Bu sezon elbette önceliğimiz ligde şampiyon olup Süper Lig yolculuğunda ilk adımı atmak.

Kupada nereye kadar gidilir bilinmez ama pazar günü Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda Tokat Belediye Plevne ile oynanacak ilk iç saha maçına hem takımın, hem de tüm şehrin iyi hazırlanması gerek.

Taraftarın tribünlerin büyük bölümünü doldurması, yenilenmiş zeminde ilk iç saha maçına çıkacak Pablo Martin Batalla ve öğrencilerinin sergileyecekleri iştahlı futbol ve alacakları bol gollü galibiyet Bursaspor’un şakasının olmadığının da kanıtı olacaktır.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursaspor’un zorlanmadan bu turu geçmesini bekliyordum. Lige 3 puanla başlayarak moral kazanan Timsah, kupa sınavında zorlansa da turu atlayan ekip oldu. Dünkü maçta zorlanmanın sebepleri olarak oyuncuların pek alışık olmadığı sentetik çim ve aşırı sıcağın da buna eklenmesi olarak söyleyebilirim.

Ligde fazla forma şansı bulamayan oyunculara ağırlıklı olarak şans verdi Pablo Hoca. Son durumlarını görmek istemiştir diye düşünüyorum. Elbette Bursaspor’un şu anki hedefi kupada çok üst turlara geçmek değil bence.

Ancak böyle bir kadro kurulmuşken 1. Tur’da elenmek de yakışık almazdı. Netice Bursaspor sahadan tek golle de olsa galip ayrılmayı başardı. Hem gençleri hem de Düzce maçında fazla süre bulamayan oyuncuları bir kez daha görmüş olduk.

Asıl hedefi ligi zirvede bitirmek olan Bursaspor’un önünde çok önemli bir sınav var. Sezonun ilk iç saha maçında pazar günü Tokat Belediye Plevne’yi konuk edecek yeşil beyazlılar hem ligde hem de kupadaki ilk maçları kazanmanın moraliyle sahada olacak.

En az 20-25 bin taraftarın beklendiği Tokat maçının da kazanılması halinde yoluna kayıpsız devam edecek Timsah’ı yeşil beyaz sevdalıları yalnız bırakmayacaktır.

Şimdi hep birlikte o maça konsantre olarak gövde gösterisi yapma vakti. Her ne kadar seviye olarak 4. Lig’de de olsa Bursaspor her zaman Bursaspor’dur.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X