Bursaspor’a çelme takmak isteyenlere en güzel cevap

3.Lig maratonuna Düzce galibiyetiyle başlayan Bursaspor’da yüzler gülüyor… Olay Yazarları Erdal Akçay ve Emre Kurtbay, dünkü maçtaki izlenimlerini kaleme aldı…

Bursaspor’a çelme takmak isteyenlere en güzel cevap

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

61 yıllık Koca Çınar Bursaspor tarihinde ilk kez yer aldığı TFF 3.Lig’de dün Düzcespor deplasmanında deneyimli kaptanı Ahmet İlhan Özek’in iki golüyle 2-0 kazanarak Süper Lig’e doğru Timsah yürüyüşünü başlattı.

Bursaspor’un büyüklüğünü, Enes Çelik yönetiminin 3.Lig’i bırakın, 2.Lig’in üzerinde, hatta 1.Lig’de dahi iş yapacak kadro kurmasını hazmedemeyenler çok olacak bu çileli yolculukta…

Düzce’ye adeta çıkarma yapan Bursaspor taraftarına yapılanlar kabul edilemez. İçişleri Bakanlığı özellikle devre arasında stadyumun dışına çıkan taraftarları jop yağmuruna tutan polis memuru hakkında idari soruşturma başlatmalı. Bu kin, öfke niye? Biletleri olmalarına rağmen stadyuma alınmayan ve üzerlerine biber gazı ve tazyikli su sıkılan renktaşlarına destek vermek için kendilerine ayrılan kale arkası tribününü boşaltıp, maçı terk eden başka bir taraftar göremezsiniz.

Bursaspor taraftarı tek vücut olduğunu dün Düzce’de gösterdi.

Teknik Direktör Pablo Martin Batalla yönetimindeki Bursaspor misafir olduğu bu ligden güle oynaya, rakiplerine 3’er 5’er gol atıp nisan ayında Süper Lig yolculuğundaki ilk durak olan 2.Lig biletini alacaktır. Ancak dün de gördük ki bu dikenli yolda yürümek için sakin olmak, camia olarak daha çok kenetlenmek gerekecek. Bursaspor’a çelme takmak isteyenlere en güzel cevabı saha sonuçlarıyla verip ait olduğumuz Süper Lig’e döneceğiz.

Düzce Stadı’nda futbol oynamayı bırakın yürümenin dahi zor olduğu bir zeminde ortaya konan mücadele galibiyet için yetti. Kaleci Anıl’ın dan en ileri ucundaki Muhammet Demir ve Mücahit Can Akçay’ına kadar tüm oyuncuları kutlamak gerek.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Tarihinde ilk kez TFF 3. Lig’de mücadele eden Bursaspor, 1. Grup’taki ilk maçında deplasmanda Düzcespor’u 2-0’lık skorla mağlup etmeyi başararak lige harika bir başlangıç yaptı. Yeşil beyazlılara 3 puanı getiren golleri biri penaltıdan olmak üzere kaptan Ahmet ilhan Özek attı.

İştirak Düzce Şehir Stadı’nda oynanan maça Bursaspor Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla kalede Anıl Atağ, savunmada Eren Tunalı, Mehmet Yiğit, Taha Can Velioğlu, Abdullah Tazgel, orta sahada Musa Çağıran, Yiğitali Bayrak, kanatlarda İlhan Depe ve Ahmet İlhan Özek, forvet arkasında Sedat Cengiz, en ileri uçta ise Muhammet Demir ilk 11’i ile başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında tutuk olan yeşil beyazlılar, ev sahibi ekibin baskısına maruz kalsa da bunu üstünden çabuk attı. 29’da Bursaspor atağında Muhammet Demir ceza sahası içinde rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı atışında topun başına geçen kaptan Ahmet İlhan Özek meşin yuvarlağı ağlara göndererek Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 40’ı gösterdiğinde ise Düzcesporlu futbolcu Sercan Uslu’nun kenarda ısınırken yeşil beyazlı taraftarları tahrik etmesi sonucu taraftarın tepkisi sonucunda tellerin kırılması üzerine maçın hakemi oyunu 4 dakika durdurdu. Olayların yatıştırılması sonucu mücadele kaldığı yerden devam ederken ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda skorun da verdiği avantajla oyunun kontrolünü alan Bursaspor, 52’de Ahmet İlhan’ın ceza sahasından sol ayağıyla attığı mükemmel golle farkı ikiye çıkardı. Bu golden sonra Mücahit Can Akçay ve Yiğitali Bayrak ile ciddi pozisyonlar bulan yeşil beyazlılar, sahadan 2-0 galip ayrılarak sezona güzel bir başlangıç yaptı.

Bursaspor’un yeri burası değil elbette. İlk kez oynadığı bu ligde yaptığı transferlerin etkisini dünkü maçta net olarak gördük. Zira rakipler Bursaspor’u saha içinin yanı sıra saha dışında da tahrik etmeye çok erken başladı.

Isınırken rakip taraftarı kışkırtmanın başka bir anlamı olabilir mi? Ne yazık ki her zaman olduğu gibi bu tip durumlarla bu sezon da çok karşı karşıya geleceğiz. Bursaspor taraftarına yapılan anlamsız uygulamalar, orantısız güç kullanımı, sanki teröristmiş gibi yaklaşımlar gerçekten yakışmıyor ve artık buna kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.

Sahadaki oyunu konuşmak, Bursasporlu oyuncuların mücadelelerini tebrik etmek gerekirken bunları konuşmak zül geliyor. İnanıyorum ki yönetimin de girişimleriyle bu olaylar son bulacaktır.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X