Bursaspor nasıl kurtulur? Başkan adayları Sinan Bür ve Raşit Barışıcı OLAY’da açıkladı…

Yeşil beyazlı kulübün başkan adayları Sinan Bür ve Raşit Barışıcı proje ve hedeflerini OLAY’a anlattı…

Bursaspor nasıl kurtulur? Başkan adayları Sinan Bür ve Raşit Barışıcı OLAY’da açıkladı…

Emre KURTBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursaspor kulübünün cumartesi günü saat 14.00’te Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştireceği Olağanüstü Seçimli Mali ve İdari Genel Kurulu öncesinde başkan adayları Sinan Bür ve Raşit Barışıcı www.olay.com.tr’de önemli açıklamalarda bulundu.

İki başkan adayı da tarihinin en zorlu günlerinden geçen yeşil beyazlı kulübün bu durumdan kurtulması için tüm şehrin birlik ve beraberliğin büyük önem arz ettiğini ifade ederken, yapılacak kongrede üyelerin yüksek katılımla genel kurul salonuna gelmelerinin önemi vurgulandı.

Sinan Bür:

BURSASPOR’U DİRİLTECEĞİZ!

Bursaspor Başkan adayı Sinan Bür, tek amaçlarının Bursaspor’u ayağa kaldırmak olduğunu belirterek yeşil beyazlı kulübü dirilteceklerini söyledi. Kentin güvenini kazanacaklarını dile getiren Bür, mazbatayı aldıktan hemen sonra oyunculara ve personele ödeme yapacaklarını kaydederek vergi borcu yapılandırmasında yeni bir ümidin doğduğunu ifade etti. Sinan Bür, şunları söyledi:

Bursa çok duyarsız bir halde. Bursa’nın eski başkanları, işadamları, kent yöneticilerinin ilgisi hiç yok. Bursa’yı uyandırmak için aday olmaya karar verdik. Mevcut kadrodaki çocuklarımızı havaya sokup Bursaspor’un bu uyuyan halini değiştirmek istiyoruz. Bizim işimiz çocuklarla. Şu anda tahtayı açmak için bütçe yok. İçeride bir sürü sıkıntı var. Öncelikle çocuklarımızın hak edişlerini ödemek istiyoruz. Güncel elektrik, doğalgaz borçları var. Bunlar da birikmiş, çözmek için uğraşacağız. Kendi yönetimimizden katkı yapacağız ama daha büyük katkılar lazım. Bursa’nın da burada devreye girmesi lazım.”

MAZBATADAN SONRA ÖDEME YAPACAĞIZ

Bursaspor tarihinin en kötü yılı. Biz güven sağlayarak, destek alarak bir çıkış yaptık. Bu çıkışın bir karşılık bulacağına inanıyorum. Biz, futbol aklımızı ortaya koyalım dedik. Daha önceki yönetimlere de bizim futbol aklımızı kullanın, siz diğer işlerle uğraşın dedik ama dinletemedik. Biz de en sonunda kendimiz çıkmaya karar verdik. Teknik heyette bizim formamızı onurla taşımış arkadaşlara görev vereceğiz. Kendi kriterlerimize göre bunu belirleyeceğiz. Kongreden hemen bir gün sonra 21 Ocak’ta çocuklarımıza ödeme yapmak niyetindeyiz. Onun çalışmasını yapıyoruz.”

VERGİ YAPILANDIRMASINDA ÜMİT VAR

Eski başkanlardan Ömer Furkan Banaz ile görüştük. Bursaspor’la ilgili neler yapılabilir, bizi neler bekliyor diye görüşüyoruz kendisiyle ve Mehmet Zahit Yanar ile. Bize vergi borcu yapılandırması konusunu anlattı ve ‘ümit var’ dedi. Torba yasada bir af çıkma durumu varmış. O çıkarsa cüzi bir faiz oranıyla kurtarma durumumuz var. Öyle bir gelişme bekleniyor. Zor bir işe kalkışıyoruz ama kendimize güveniyoruz. Bursa’ya güveniyoruz. Bursa da bize güvensin. O güven tesisis tekrardan gerçekleşirse Bursaspor’u tekrardan ayağa kaldırmak istiyoruz.”

BİLETLERDE İNDİRİM OLACAK

Bilet fiyatlarında indirim yapacağız. Farklı kuruluşlara gideceğiz. Kombineler teklif edeceğiz. Hem maddi katkı olsun hem de seyirciler gelsinler, destek versinler. Köstek değil, olumlu destek istiyoruz. Olumlu destek verirsek bu çocukları canlandırabiliriz. Amacımız takımı ligde bırakmak. İstediğimiz motivasyonu, fiziksel kaliteyi bulursak, aralarına daha genç çocuklar sokma niyetimiz de var. Üyelerden kongreye katılım sağlamalarını istiyoruz. Doğru bildikleri, inandıkları ekibe destek versinler. Ziyaretlerimiz, projelerimiz var. Zaman içinde bunların hepsini göreceksiniz.”

BURSA BİZE GÜVENSİN

Bursa’nın kenetlenmesi lazım. Tek ses olup, birbirimize güvenmemiz lazım. Bu çocuklara hem saha içinde hem saha dışında destek vermemiz gerekiyor. Biz maddi manevi o desteği yapacağız. Kendimize inanıyoruz. Ondan sonrası Bursa’nın bize ve çocuklara sahip çıkmasında. Tek amaç Bursaspor’u ayağa kaldırmak. Bizim sloganımız ‘diriliş’. Bursaspor’u dirilteceğiz el birliğiyle. Medyası, taraftarı, yöneticisi, profesyoneli, siyasisi… Orada birleşeceğiz. Siyasi partilere ve belediye başkanlarına da gideceğiz.”

Raşit Barışıcı:

GÜVEN, BİRLİK VE ŞEFFAFLIK!

Bursaspor Başkan adayı Raşit Barışıcı da, ilkelerinin güven, barış ve şeffaflık olduğunu; kamuoyunu sürekli bilgilendireceklerini söyledi. Takımın bu sezon küme düşmeyeceğini dile getiren Barışıcı, başta stadyum olmak üzere reklam ve sponsorluk alanlarından 300 ila 400 milyon lira arasında gelir sağlayacaklarını belirterek şunları ifade etti:

Biz 6 aydır bir çalışma içindeyiz. İlk tespitimiz şu: Bursaspor’a karşı korkunç bir güvensizlik var. İkincisi Bursaspor’a karşı bir korku var, kapanacak mı kapanmayacak mı? Yola çıkmamız gereken üç alternatifimiz var dedik. Birliktelik, güven ve şeffaflık… Üçünü bir araya getirebilirsek başarılı oluruz. Güven her şeyden önce ekonomik güçle sağlanır. Her şeyden önce Bursaspor bu sezon kümede kalacak. Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Biletlerde cüzi bir rakam, kimseyi üzmeyecek bir rakam olur. Onu değerlendireceğiz. Taraftarımızı oraya getirecek rakamların olacağını herkes bilsin.”

ERTESİ GÜN İMZALAYACAĞIZ

Genel kuruldan kazanan taraf olarak çıkarsak hemen ertesi günlerde Türkiye ve Avrupa çapında bir iki firmayla sözleşme yapacağız. Sponsorluk anlamında her şeyimiz hazır. Bursaspor mayıs ayına kadar taraftarı, futbolcularımızı, Özlüce’de, Vakıfköy’de hizmet veren tüm arkadaşlarımızı mutlu eden bir ekonomik güçle bunu sağlayacağımızı düşünüyoruz. İnanan arkadaşlarla beraberiz. Her şeyiyle şeffaf olacağız, kamuoyuna açıklaya açıklaya gideceğiz. Hukuk Kurulu’nun başına çok değerli bir ağabeyimiz gelecek. Bursaspor’un lobi olarak güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Finans noktasında kasada ağabey veya ağabeylerimiz olacak.”

MAYISA GÜÇLÜ GİTMEK İSTİYORUZ

Bizim yönetimimizde Bursaspor başkan odaklı bir kulüp olmayacak. Bizler bazı mevkideki arkadaşlara hesabı sorabileceğiz. Onların verdiği hesabı da her ay sonu Bursa kamuoyuna açıklayacak bir şekilde düzenli olarak çalışma aşamasına geleceğiz. Arkadaşlarıma dedim ki, ‘Arkadaşlar genel kurulu alırsak hastayı yavaş yavaş sırtüstü yatıracağız, ondan sonra ayağa kaldırmaya çalışacağız’ Biz mayısı düşünürken 3 yıl sonraki mayısı düşünüyoruz. Bu mayıs bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü hedefimiz zaten bu mayısa kadar götürmek. Yaptıklarımızla çok daha güçlü bir liste olarak mayısa gitmek istiyoruz.”

300-400 MİLYON TL GELİR

Stadyumun hali içler acısı. Bursa’nın kalbi olan bir yer. Gece geçiyorsunuz karanlık. Gündüz geçiyorsunuz cansız bir ortam. İstanbul’dan, şu an Türkiye’nin en büyük açık hava reklamı ve led reklamlarını yapan iki firma destek oldular. Geldiler, planlamalarını yaptık. Özlüce dahil tüm reklam alanlarında çalışmalarımız hazır. Minimum senelik 300-400 milyon lira Bursaspor’a gelir sağlayacak reklam ve başka değerlerle hazır. Bursaspor tarihinde ilk defa bir kadın yöneticimiz olacak. Bursaspor’a kadın elinin değmesinde fayda var.”

ÖNCE MURAT HOCAYLA GÖRÜŞECEĞİZ

Başımızda bir hocamız var. Önce onu dinlememiz lazım. Murat hocanın isteği, beklentisi, yapmak isteyip de yapmadığı şeyler varsa konuşacağız. Ondan sonra tabii ki kafamızda Bursaspor’u ve Bursa’yı, taraftarı mutlu edecek, ayağa kaldıracak birkaç isimle görüşüyoruz. Önümüze bakmamız lazım çünkü. Bursaspor için açılmış dava varsa takip etmek seçilmiş yönetimin görevidir. Başkanın işi olmaktan çok bu durum Hukuk Kurulu’nun işi olacak. Bursaspor tarihinde çok önemli bir kongre. Bursaspor’un geleceğine oy verilecek. Birlikteliğe, güvene, şeffaflığa sandıkta oy atarlarsa üyelerimiz mutlu olacaklar. Sinan ağabeyler de doğru bir yerdeler ama biz biraz daha fazla çalıştık galiba…”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X