Bursaspor Muşspor gibi rakipleri nasıl çözmeli?

Muşspor beraberliyle keyfi kaçan Bursaspor’da son gelişmeler. Olay Yazarı Emre Kurtbay, rekor kırılan pazar günkü maçı ve sonrasını değerlendirdi…

Bursaspor Muşspor gibi rakipleri nasıl çözmeli?

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Lige 3’te 3’le başlayan Bursaspor, ilk puan kaybını Muşspor karşısında yaşadı. Tabii ki bu sezon 30 maçın 30’unu da kazanacaksınız diye bir kural yok. Elbette böyle yol kazaları bu uzun maratonun içinde olacak. Muşspor kalecisi İlker Günay başta olmak üzere Muşsporlu futbolcular ilk dakikadan itibaren yerde yatarak Bursa’ya 1 puan için geldiklerini gösterdi.

Bu durumu özellikle iç saha maçlarında çok daha fazla göreceğiz. Bursaspor’dan puan kapmak için her yolu deneyecekler. Buna karşılık yeşil beyazlı futbolcuların yapmaları gereken tek bir şey var: Katı savunmaları aşıp golü erken atmak

Bunu yaptıktan sonra zaten isteseler de yatamayacaklar. Muş maçında da yakalanan pozisyonlar bir türlü değerlendiremeyince rakibe gün doğdu ve istediklerini alarak evlerine gittiler.

Bu sezonki maçları gözümün önüne getiriyorum. Oynanan iki iç saha maçında da Bursasporlu futbolcular çok telaşlıydı. 3-0 kazanılan Tokat maçının ilk yarısı da böyleydi. Gol bulunca rahatlamıştı takım.

Bu kadar tecrübeli oyuncunun olduğu bir takımda bu durumun daha az olması gerektiğini düşünüyorum. Bursaspor’un kadrosu bırakın 3. Lig’i, 2. Lig’de de zirveye oynayacak nitelikte.

Ancak elinizde santrfor varsa o ilk 11’de başlamalı. Hocanın kadro tercihine saygı duymakla birlikte Muhammet Demir ikinci 45’te oynuyorsa ilk 11’de de başlayabilirdi.

Bazı kayıplar hayırlıdır. Ben Muşspor beraberliğini de bu şekilde görüyorum. Böyle oynayacak rakipler karşısında oyun olarak neler yapılması veya yapılmaması gerektiği konusunda iyi bir ders olacak bence. Pablo Hoca’nın da dediği gibi takım zaman geçtikçe daha iyi olacak.

Ligin 4 haftası geride kaldı. İlk puan kaybında asıp kesmek için bekleyen bir kesim var ki özellikle sosyal medyada kendilerine belli ediyorlar. Yarardan çok zarar vermek, kaos çıkarmak isteyen tiplerin aksine daha sakin ve sabırlı olmakta fayda var.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X