Bursaspor demek rekor demek!

Ligde ve kupada dolu dizgin giden Bursaspor önüne çıkan engelleri birer birer aşarken, şehrin de umudu oluyor… Teknik Direktör Pablo Martin Batalla yönetiminde bu sezon çıktığı 7 maçta 6 galibiyet ve bir beraberlik alıp profesyonel liglerde 139 kulüp arasında gol yemeyen tek takım unvanını elinde bulunduran yeşil beyazlı takımda işler yolunda.

Bursaspor demek rekor demek!

Erdal AKÇAY

Süper Lig’de 14 yıl önce şampiyon olarak Türk futbol tarihini yeniden yazan ancak sonrasında kötü yönetimler nedeniyle 3.Lig’e kadar gerileyen Bursaspor’da artık geleceği güvenle bakılıyor. Enes Çelik başkanlığındaki yönetimin göreve gelmesiyle birlikte 4,5 aylık süreçte adeta küllerinden doğan yeşil beyazlı kulüp 1,6 milyar liralık borcunu 900 milyon lira seviyesine indirirken, sportif hamleler de meyvesini vermeye başladı.

PABLO BATALLA FAKTÖRÜ

Teknik Direktör Pablo Martin Batalla yönetiminde sezona 16 transfer yaparak başlayan Bursaspor ligde oynadığı 5 maçta gol yemeden elde ettiği 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan topladı. Ziraat Türkiye Kupası’nda da deplasmanda oynadığı 2 maçını kazanıp adını 3. Tur’a yazdıran yeşil beyazlılar böylece oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, profesyonel liglerde 139 kulüp arasında gol yemeyen tek takım unvanını da elinde bulunduruyor.

APORTTA BEKLEYENLERE CEVAP

İç sahadaki Muşspor beraberliği ve 1-0 kazanılan Anadolu Üniversitesi deplasmanındaki oyun nedeniyle sosyal medyada bazı kesimlerin özellikle Batalla’yı eleştirilmesi yeşil beyazlı renklere gönül veren taraftarların büyük tepkisini topladı. Bursaspor’un perşembe günkü Uşakspor kupa maçında rotasyonlu kadroyla sahaya çıkıp bir çok gol pozisyonu üretmesi, alt liglerin gol kralı Mustafa Tahir Babaoğlu’nun 8 ay sonra ilk kez oynaması olumlu karşılandı.

YÜZÜNDE GÜLLER AÇIYOR

A Spor’dan canlı yayınlanan karşılaşmada sürekli ekrana getirilen Pablo Martin Batalla’nın yüzünde gülücükler açması, yeşil beyazlı taraftarın karşılaşmanın ardından takımı tribüne çağırıp, klasikleşen “Güzeller içinde bir seni seçtim, kalbimi sana ben sana verdim” tezahüratını yapması “Endişeye mahal yok” dedirtti. Geçen sezona kadar kapanır mı denen Bursaspor, önüne çıkan engelleri birer birer aşarak şehrin umudu oldu. Süper Lig’i isteyen herkesin Bursaspor’a daha fazla destek olup, takımına sahip çıkması için daha ne bekleniyor?

Yine kapalı gişe!

3.Lig 1. Grup’ta şampiyon olup Süper Lig yolculuğunu başlatmak isteyen Bursaspor yine kapalı gişe oynayacak. Yeşil beyazlı kulübün dün satışa çıkardığı maç biletleri kısa sürede tükenirken, yine taraftar rekoru kırılması bekleniyor. Karşılaşmanın A Spor’dan yayınlanacak olmasına aldırış etmeyen taraftarın Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu gişelerinde dün saat 10.00’da satışa sunulan biletlerden alabilmek için sabah 06.15’ten itibaren kuyruğa girmeleri dikkat çekti.

2 MAÇI 84 BİN 460 KİŞİ İZLEDİ

Kale arkası tribünleri 150 TL, doğu alt ve üst tribünleri 350 TL ve batı alt ve üst tribünleri 900 TL’den satılan biletler adeta kapanın elinde kaldı. Bu sezon 20 bin 760 kombine bilet satan yeşil beyazlı kulübün dün satışa sunduğu 20 bin dolayındaki biletin kısa sürede tükenmesiyle birlikte yarın akşamki karşılaşmayı 43 binin üzerinde taraftarın izlemesi bekleniyor. Bu sezon iç sahada oynanan 2. haftadaki Tokat Belediye Plevne maçını 41 bin 300 taraftar tribünde takip etmiş ve rekor kırılmıştı. Bursaspor’un 4. haftada Muşspor ile sahasında oynadığı maçı 43 bin 160 taraftar izlemiş ve hem stadyum hem de 3.Lig seyirci rekoru geliştirilmişti. İç sahadaki ilk iki maçını toplam 84 bin 460 taraftar önünde oynayan Bursaspor’un yarın akşam kendi rekorunu tazelemesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X