Bursaspor Basketbol Başkanı Sezgin bu sezonki hedefi OLAY’da açıkladı

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin OLAY’a özel açıklamalarda bulundu… Ligde ilk 6’yı gözüne kestirdiklerini aktaran Sezer Sezgin, “Tarihimizde ilk defa FIBA Europe Cup’ta mücadele edeceğiz. İnşallah Bursa’ya ve ülkemize bir Avrupa kupası kazandırırız” dedi.

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezgin bu sezonki hedefi OLAY’da açıkladı

Emre KURTBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk maçına yarın çıkacak Bursaspor Basketbol’da Başkan Sezer Sezgin, hedeflerinin Avupa’da final oynamak ve kupayı Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi.

olay.com.tr’de yayınlanan ‘Final’ programına konuk olan Sezgin, “Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hocamıza, genel menajerimize, idari kadroya teşekkür ediyorum. Gerçekten çok karakterli bir oyuncu grubuyla beraberiz. Yerlisi, yabancısı takımda müthiş bir arkadaşlık var. İşe oradan başladık ve kimya tuttu. Hazırlık maçlarını başarılı bitirdik. Yüzde 85 galibiyet oranımız var. Lig başlıyor, aynı zamanda Avrupa kupası maçlarımız da başlıyor. Tarihimizde ilk defa FIBA Europe Cup’ta mücadele edeceğiz. Avrupa’da hedefimiz finale kadar gitmek. İnşallah Bursa’ya ve ülkemize bir Avrupa kupası kazandırırız” dedi.

LİGDE İLK 6

Yarın deplasmanda Manisa Basket maçıyla lige başlayacaklarını hatırlatan Sezgin, “Akabinde hemen Madrid’e gidiyoruz, oradan da 5 saat otobüs yolculuğuyla Zaragoza deplasmanı olacak. Oradan döner dönmez içeride Anadolu Efes’i konuk edeceğiz. Sonrasında Fenerbahçe Beko deplasmanı olacak. Çok zorlu bir serüven bizi bekliyor. Bu sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi için son 10 yılın en kaliteli sezonu diyebilirim. Kötü takım yok denebilecek kadar az. Herkes 4+3 yabancı kuralıyla beraber müthiş kadrolar kurdu. Bütçe anlamında büyük oranda bütçesi olan 2-3 kulüp var. Onlarla mücadele edeceğiz. Bursaspor’un hedefi her zaman ilk 8 içerisinde yer almak. Bu sezon farklı bir format var. İlk 6 direkt play-off, 7, 8, 9 ve 10. sırada bitirenler play-in oynayacak. Yeni formata göre hedef ilk 6’da bitirmek olur. Maç maç hedefi güncelleyebiliriz. Nasıl başlayacağımız çok önemli” diye konuştu.

AYLIK GİDER 10 MİLYON TL

Sporcu maaşlarının 5 milyon 500 bin TL’yi bulduğunu, tüm giderler toplandığında ayda 10 milyon TL, yılda ise 100 milyon TL bütçelerinin olduğunu aktaran Başkan Sezer Sezgin, oyuncu bütçeleri göz önüne alındığında Süper Lig’de en düşük bütçeye sahip takımlardan biri olduklarını kaydetti. Başkan Sezgin, “Oyuncu bütçemiz, maaş yükünden bahsediyorum 5 milyon 500 bin TL civarı. Bursaspor basketbol sadece oyunculara maaş ödeyen bir organizasyon değil. Altyapıdaki oyuncularımız, seyahat giderleri, vergi stopaj, personel, staff giderleriyle aylık 10 milyon TL bütçemiz var. Yani yılda 100 milyonluk bir bütçeyle yola çıktık diyebilirim. Oyuncu bütçesi olarak ligin en düşük bütçelerinden birine sahibiz” ifadelerini kullandı.

Sponsor çıkmaması Bursa için çok üzücü

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, isim sponsoru için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bu zamana kadar Bursa gibi bir kentten sponsor çıkmamasının üzücü olduğunu belirten Sezgin, şunları söyledi: “İsim sponsoru geleceğine inanıyorum. Bursa’dan bir iki firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Fiyat konusunda istediğimiz rakamlara gelebilirsek yakında kamuoyuna duyuracağız. Ülkemizin ekomonomik durumlar bütün şirketleri zor durumda bırakıyor. Spor dalları da bu durumdan etkileniyor”

RAKAMLAR BÜYÜK DEĞİL AMA…
“Bursa’dan bir sponsor çıkmaması gerçekten, kulüp başkanı olarak değil, Bursaspor taraftarı olarak üzücü. Sanayide, tekstilde, gıdada o kadar büyük ulusal markalarımız varken Basketbol Süper Ligi gibi reklam değeri yüksek olan bir ligde sponsor bulunamaması üzücü. Aslında büyük rakamlar değil ama maalesef isim sponsoru bulmakta zorlanıyoruz. Umarım kimyamızın uyuşacağı bir isim sponsoruyla yola başlarız.”

Bursasporlu olarak gurur duyuyorum

Sezer Sezgin, futbolda çok kıymetli işler yapıldığını ifade etti. Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Sezgin, “Çok kısa sürede büyük adımlar attılar. Taşın altına bedenlerini koydular. Bir Bursasporlu olarak gerçekten gurur duyuyorum. Ben ayrıca futbol tarafında İcra Kurulu Başkan Yardımcısıyım. Zaten yıllarca futbolda da yöneticilik yaptım. Çok önemli ve kıymetli şeyler. Diğer yönetimlerde de görev yaptım, bazı nedenlerden dolayı olmadı. Belki biz başaramadık, şartlar oluşmadı. Bu kadar kısa sürede kalıcı gelir anlamında bu adımları atabilmek çok kıymetli. Bursaspor Basketbol’un ilk kalıcı geliri olacak. Aklımızda düşündüğümüz projeler var. Fakat bunları yapabilmek için şehrin ve siyasetin de desteğini almamız lazım. Üzülerek söylüyorum, güncel işlerden kafamızı kaldıramıyoruz. Bu yüzden futbol tarafının yapmış olduğu işler çok kıymetli. Bizler de yorulduk. Her sene isim sponsoru arayışı, diğer sorunlar… Bir devamlılığın olması lazım. İnşallah her şey gönlümüze göre olur” dedi.

Dolu salona oynayalım

Başkan Sezer Sezgin, geçen sezona göre kombinelere cüzi bir zam yaptıklarını ve şu ana kadar kombinelerin yüzde 40’ını sattıklarını söyledi. Taraftara seslenen Sezgin, “İnşallah futboldaki ambians basketbolda salona da bu yansır. Kombine satışlarımız yüzde 40 oranında gidiyor. Taraftarlarımız lütfen kombinelerini alsınlar. Desteklerini her zaman olduğu gibi yanımızda hissetmek istiyoruz. Çok radikal bir kararla geçen sezon ne biletlere, ne kombinelere, ne de saha içi koltuklara zam yapmama kararı aldık. Yeni sezonda cüzi de olsa bir zam yapmak zorunda kaldık. Zaten kalıcı gelirimiz söz konusu değil. İsim sponsorumuz yok. Ligdeki diğer takımların kombine fiyatlarını baz alarak ortalamanın altında bir zamla fiyat politikasıyla, her bütçeye göre kombinemiz var. 12 bin TL’ye de, 4 bin TL’ye 2 bin 500 TL’ye de kombinemiz var. Yeter ki taraftarımız gelmek istesin. Dolu salona oynayalım, keyfini çıkaralım” şeklinde konuştu.

Başkanlarımıza teşekkür ediyorum

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, kendilerine destek veren belediye başkanlarına ve Bursaspor Başkanı Enes Çelik’e teşekkür etti. Sezgin, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ediyorum. 2 maaş gideri karşılama yani 20 milyon TL ile destek oldu. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın ve Bursaspor Başkanımız Enes Çelik 1’er maaş yükünü karşılayacak. Yani toplamda 4 ay maaş sözü aldık. Nilüfer Belediyesi’ne ait olan Barış Spor Salonu müthiş bir tesis. Bu tesisi kullanma hakkını veren Nilüfer Belediye Başkanımız Şadi Özdemir’e de teşekkür ediyorum. Burada sadece A takımımız değil altyapıyla birlikte 350-400 sporcumuz antrenman yapıyor. Bazen bu salon da yeterli olmuyor, başka salonlara gittiğimiz de oluyor” dedi.

Büyük bir camiaya geldiklerini gördüler

Futbol takımının Tokat maçını yerinde izleyen basketbolcuların ne kadar büyük bir kulübe geldiklerini anladıklarını vurgulayan Başkan Sezgin, “Oyuncuların hepsi gönülden Tokat maçına gelmek istedi. Kendilerinin ne kadar büyük bir camiaya geldiklerini lig başlamadan görmelerini istedim. Programımız uyuştukça stadyumdaki yerimizi alıp futbol takımını desteklemeye devam edeceğiz. Oyuncuların çoğu böyle bir kalabalık taraftar grubunu ilk defa gördü diyebilirim. Yerli oyuncularımız da çok mutlu oldular. Ne kadar büyük bir camiaya geldiklerini de gördüler” diye konuştu.

Türk basketboluna armağanımız

Başkan Sezer Sezgin, Başantrenör Serhan Kavut’u Türk ve Avrupa basketboluna kazandırdıklarını söyledi. Kavut’un tırnaklarıyla kazıya kazıya geldiğini belirten Sezgin, “Serhan hocamız aynı zamanda takım kaptanlığımızı da yaptı. Kulübün her kademesinde görev almış, oyunculuk, kaptanlık, asistanlık, yardımcı antrenörlük, koçluk yapmış bir isim. Deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya geldi. Kendisini çok geliştirdi. Kıymetli hocalarla çalıştı. Bunu hak etti. Geçtiğimiz sene vermiş olduğumuz güzel mücadelenin ardından Türk ve Avrupa basketbolu gencecik, pırlanta gibi antrenör kazandı. Bursaspor Basketbol olarak Türk basketboluna armağanımız diyebiliriz” şeklinde düşüncelerini belirtti.

Altyapıdan oyuncu çıkarmayı sürdüreceğiz

Sezer Sezgin, altyapıdan oyuncu çıkarıp süre vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Sezgin, “Müthiş bir altyapımız var. Altyapıdan yetiştirdiğimiz 4 oyuncu şu an A takım kadrosunda. Ülke basketbolu için çok önemli. Koçumuz sayın Serhan Kavut süre de veriyor. 4 oyununun kadroda yer alması alttan gelecek oyuncu grupları için de bu işlerin çalışmayla mümkün olabileceğini gösteriyor. Onlar için de farklı bir motivasyon kaynağı. Altyapımızdan oyuncu çıkarmaya ve süre vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X