Bursaspor artık çok yaklaştı

Bursaspor, kritik Kemerkent Bulvarspor deplasmanından da 4 gollü galibiyetle dönerek hedefine bir adım daha yaklaştı… Olay Yazarları Erdal Akçay, Emre Kurtbay ve Ertan Erkuvvet dünkü maçı değerlendirdi…

Bursaspor artık çok yaklaştı

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İnanmış bir takım, inanmış bir yönetim, teknik heyet ve şehrin önünde kimse duramaz…

62 yıllık Koca Çınar Bursaspor’un 3.Lig ile ilişiğini kesip 2.Lig’e yükselmesine sadece 3 adım kaldı…

Pablo Martin Batalla sonrası göreve getirilen Teknik Direktör Adem Çağlayan’ın yaptığı dokunuşlarla sezon başındaki ritmine geri dönen Bursaspor, Kırşehir FSK’yı 4-0 yendikten sonra son 5 maçını kazanan Kemerkent Bulvarspor’u da İstanbul’da aynı skorla devirip mutlu sona artık çok yaklaştı.

Top kontrolünün dahi zor olduğu halı saha görünümlü berbat bir sahada profesyonel maç oynatanlara yazıklar olsun.

Bursaspor takımının malzemelerinin dahi soyunma odasına sığmadığı bu tesiste 3.Lig maçına izin verilmesi Türk futbolu adına utanç verici.

TFF alt liglere gözlerini bu kadar kapatmamalı.

Futbolcu sağlığı bu kadar mı önemsiz?

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursaspor ilk hedefine ulaşmak için artık gün sayıyor. Geçtiğimiz hafta Kırşehir’i 4 golle evine uğurlayan ve yeni teknik direktörü Adem Çağlayan ile açtığı beyaz sayfaya harika bir başlangıç yapan yeşil beyazlılar, Kemerkent Bulvarspor’a da aynı tarifeden uyguladı.

Açıkçası suni çim herkesin kafasında soru işaretiydi. Ancak suni çimin en kötüsüne de denk gelmeyi açıkçası düşünmüyorduk. İstanbul temsilcisinin son 5 maçını da kazandığını düşündüğümüzde karşılaşmanın zor geçeceği aşikarken, Bursaspor’un ısrarlı ve istekli başlangıcı maçı beklenenden kolay hale getirdi.

Sakat olan Vefa’nın yokluğunda Abdullah Tazgel’e şans veren Adem Hoca, solda Tazgel’i kullanmasıyla İlhan Depe daha serbest bir roldeydi. 3’lü savunmayla başlayan ancak sonrasında 4’lü formatı da gördüğümüz karşılaşmada 10 dakika arayla Sedat Cengiz ve Mücahit Can Akçay ile gelen gollerle Bursaspor tamamen ipleri eline aldı.

İlk yarının sonunda eski 1923 Mustafakemalpaşasporlu Çağlar Özel’in yakaladığı net pozisyonda geçit vermeyen Anıl Atağ, olası bir paniğin de önüne geçmiş oldu. Ancak hem dünkü hem de Kırşehir maçındaki görüntü, “bu takım gol yese veya geriye düşse dahi sahada beklenen reaksiyonu verecek” dedirtti.

Son iki maç gösteriyor ki saha içindeki görüntü değişmiş, bu çok net. Belki ‘yeni teknik direktörün her takıma getirdiği hava’ olarak da lanse edenler olacaktır ancak Bursaspor’da bir oyun sisteminin oluşturulduğunu görüyoruz.

Kırşehir maçından sonra bu isteğin ve oyunun geliştirilerek istikrarlı bir şekilde devam etmesinin çok kıymetli olduğundan bahsetmiştik. Cumartesiden çarşambaya bu kısa süre içinde alınan iki galibiyet çok değerli. Ki, bu galibiyetlerde 8 gol atıldı, kalede gol görülmedi.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Erkuvvet, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yeşil beyazlı takım bu sezon bir çok kötü zeminde futbol oynadı ancak, Mimar Kubilay Köse Halı Sahası’nın(!) zeminini baş köşeye koymak lazım.

Amatörde dahi futbol oynanmaması gereken berbat bir zemini olan ve adına ‘stat’ denen halı sahanın fiziki şartları da bir o kadar berbattı. Bu tür şartlarda profesyonel bir maç oynanması Türk futbolu adına utanç verici.

İki haftada atılan 8 gol ve kalesini kapatan bir Bursaspor… Adem Çağlayan döneminin ışıl ışıl başladığı aşikâr. Son 5 maça 7 puan farkla giren Timsah’ın 3 galibiyetle şampiyonluğunu ilan edeceğini artık matematik bilimi de söylüyor.

Ne diyelim hazırlayın bayrakları sanki Elazığ maçında şampiyonluk turu gelecek gibi!..

Olay Yazarı Ertan Erkuvvet’in yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X