Bursa’nın yüzünü güldüren sonuç

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Bursa’da elde ettiği başarıyı köşesine taşıdı…

Bursa’nın yüzünü güldüren sonuç

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çalışmalarını ilgiyle izliyoruz… TKDK olarak bilinen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bir devlet kurumu gibi değil de gönüllü sivil toplum kuruluşu heyecanıyla çalışıyor.

Bu heyecan…

TKDK İl Koordinatörü olarak görev yapan Bilal Tunç’un enerjisinden kaynaklansa da, kurum kadrosunun görev aşkı kendini belli ediyor.

Üstelik…

Kırsalda daha geniş alana uzanmayı, daha çok kırsal yatırımcısı tanımayı ve bu yatırımcılara daha fazla destek sağlamayı adeta kutsal görev kabul etmişler.

Nitekim…

Yatırımcıların gelmesini beklemek yerine yatırımcıya giden anlayışla köylerde kurulan kadın kooperatiflerine ulaşıp üretimi arttırmak için proje öneriyorlar.

Yine…

Kırsaldaki kooperatiflere soğuk hava deposundan ihracat bağlantısına kadar, bir kısmı hibe olmak üzere çok önemli kredi destekleri veriyorlar.

Kısacası…

Tarladan hayvancılığa, su ürünlerinden süs ve aromatik bitkilere, arıcılıktan kırsal turizmini arttırmak için konaklama tesislerine her alana aynı ilgiyle yaklaşıyorlar.

O bakımdan…

TKDK İl Koordinatörü Bilal Tunç’la; kırsala yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı arttıracak projelere önemli miktarı hibe olan kredi desteği sağlamak için cansiperane çalışan ekibi kutlamak gerekiyor.

Kırsaldaki yatırımcıyı…

Kuruma başvuranların yanında, kırsaldaki yatırımcıyı ayağına kadar gidip buluyorlar, projesini büyütmesi için kredi desteği almasına da ikna ediyorlar. Üstün performansla da yatırıma dönüşecek aşamalarına geçilmesini sağlıyorlar.

İşte…

Bu yüksek görev anlayışı TKDK Bursa Koordinatörlüğü’nü kurumsal klasmanda Türkiye zirvesine taşıdı.

Çünkü…

Tarım ve Orman Bakanlığı raporunda kalkınma desteği sağlanan IPARD III. Programı listesinde 74 başvuru alan Mersin ve 59 başvuru alan Şanlıurfa’nın ardından Bursa 58 proje başvurusuyla üçüncü sırada yer alıyor.

4.sıradaysa 43 başvuruyla Konya var.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X