Bursa’nın üniversitesi hedef büyüttü: Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 1000

Bursa Uludağ Üniversitesi, çıtayı yükseltti. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yeni hedefi Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz aracılığıyla duyurdu. “Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 1000” diyen Rektör Yılmaz, “Bunu da 3 yıl içinde başaracağız. Tüm projeksiyonlarımızı hazırladık.” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın üniversitesi hedef büyüttü: Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 1000

Ahmet Emin Yılmaz, BUÜ’nün yeni hedefini köşesinde şu ifadelerle aktardı:

1975’te… Dönemin Bursa’nın ileri gelenleri tarafından oluşturulan vakıfla kuruluşu açıklandığında kentin en büyük heyecanı yaşandı.

Artık…

Bursa’nın da üniversitesi vardı ve hayallere kavuşulmuştu.

Altıparmak’taki İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’yle 152 Evler’deki Eğitim Enstitüsü ve İpekçilik’teki Yüksek İslam Enstitüsü bir anlamda eğitim tabanını oluşturdu.

Önümüzdeki yıl 50. yaşını kutlayacak olan Bursa Uludağ Üniversitesi bugün Görükle’de 16 bin dönümlük dev yerleşkede adeta bir kent gibi.

15 fakülte, 2 yüksek okul ve 15 Meslek Yüksek Okulu’nda 70 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üç üniversitesi arasında yer alıyor.

Hatta…

Yalnızca MYO’larda 22 bin öğrencisi var.

İşte…

Gelecek yıl 50. yaşını kutlama hazırlıklarını yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Selami Şahin’le birlikte ziyaret ettik.

Sohbette…

YÖK’ün 32 parametreyi puanlayarak ilan ettiği 23 Araştırma Üniversitesi arasına giren Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kentle bütünleşen işlevselliğini Rektör Hoca şöyle dile getirdi:

“Araştırma Üniversitesi olmamızın yanında, üniversite-sanayi işbirliğiyle sanayi ve hizmet sektörüne eleman veriyoruz.”

Ardından…

50. yılında BUÜ’nün büyük hedefini açıkladı:

“Dünyada şu an ilk 1.500 bandındayız. Hazırladığımız programla, 3 yıl içinde dünyanın ilk bin üniversitesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Yine 3 yıl içinde Türkiye’deki ilk 10 üniversite arasına girmek hedefimiz.”

Ardından…

“Kuruluştan itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi’nin tüm rektörlerine müteşekkirim” dedi ve hedefler doğrultusunda şunun altını çizdi:

“Biz de; altyapısıyla, binalarıyla, akademik eğitimiyle, bilimsel yayınlarıyla Araştırma Üniversiteleri liginde Bursa Uludağ Üniversitesi’ni daha güçlü bir yere taşımak istiyoruz.”

Şunu da ekledi:

“50. yılı taçlandırmak amacındayız.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X