ASLIHAN AYDIN
Kestel 2 Nolu Sanayi Bölgesi ve Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Uludağ OSB adı altında resmen birleşti. Yıllardır çalışmaları süren yeni bölge, 205 faal firması ve 11 bin 500 çalışanı ile Bursa’nın 3’üncü büyük OSB’si unvanını aldı.
Konuyla ilgili dün Gönlüferah Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, geçtiğimiz cuma günü bölgenin resmen kurulduğunu belirtti. Birleşmenin Gürsu OSB’nin çatısı altında gerçekleştiğini ifade eden Aydın, “Bu birleşme ile 205 firması olan bir sanayi bölgesi oluyoruz. Büyüklük olarak 185 hektarlık bir alanda hizmet edeceğiz. Toplam çalışan sayısı 11 bin 500 kişiye ulaştı. Böylelikle Bursa’nın 3’üncü büyük sanayi bölgesi haline geldik” dedi. Uludağ OSB olarak 1 milyar dolar ihracat ve 20 binin üzerinde istihdam yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın, bunun için yönetim kurulu ile birlikte çok çalışacaklarını vurguladı.
ENERJİ YATIRIMI HEDEFİ
Kestel 2 Nolu Sanayi Bölgesi’nin ‘Islah OSB’ olmak için başvurduğunu fakat zorunlu olarak oluşturulması gereken donatı alanınında yer sıkıntısı yaşandığını dile getiren Aydın, birleşme ile birlikte oluşturulacak donatı alanının iki bölgeye de hizmet vereceğini söyledi. İki alanın ortasında 135 bin metrekarelik tarım arazisi vasfını yitirmiş bir alan bulunduğunu kaydeden Aydın, “Bu alan da hizmet binası ve sosyal donatı alanı olarak kullanılacak” diye konuştu. İlerleyen zamanlarda yenilenebilir enerji yatırımlarını da yapacaklarını bildiren Aydın, Hidroelektrik Santralı (HES) ve Rüzgar Enerji Santralı (RES) yatırımını planladıklarını söyledi.
LOJİSTİK MERKEZİ OLMAYA TALİBİZ
Kestel 2 Nolu Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin yüzde 20 daha uygun olacağını belirten Aydın, “Böylelikle firmalarımızın uluslar arası ticarette eli daha güçlü olacak” diye konuştu. 2020 yılından sonra lojistik taşımacılığın, demiryollarına yöneleneceğini aktaran Aydın, “Bursa’nın lojistik merkezine talibiz. Kuruluş tüzüğüne de yazdırdık. Lojistik merkez için 20 bin metrekare yer tahsis edildi” dedi. Uludağ OSB’nin yüzde 85 tekstil ağırlıklı bir bölge olduğunu vurgulayan Aydın şunları kaydetti: “Gelecekte bölgemiz güçlü bir OSB olarak hayatını idame ettirmek istiyorsa alternatif sektörlere yönelmesi, bunun teşvik edilmesi gerekiyor.”
CADDE VİŞNE PROJESİ
Yunus Aydın, Vişne Caddesi’nde bebe-çocuk konfeksiyonu alanında 150-200 işçi çalıştıran firmaların bulunduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “2018 sonrası ihracat yapan sanayi kuruluşlarına sanayi bölgeleri içinde olma mecburiyeti gelecek. Bu nedenle bölgede büyüyen firmaları da içimize almak istiyoruz. Bu firmaların teşhir ve toptan satış merkezi olacak Çarşı Vişne’yi, kentsel dönüşüm alanı içinde oluşturursak, şehrin doğu yakası için önemli bir hizmet olacaktır. Yurt dışından gelen yabancı işadamları otopark konaklama sıkıntısı çekmeyecek.”