Bursa’nın tarihi meydanındaki otoparka ne oldu?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Tarihi Hanlar Bölgesi’deki Çarşıbaşı Meydan Projesi’nde yer alan ve henüz açılmayan otoparkı köşesine taşıdı…

Bursa’nın tarihi meydanındaki otoparka ne oldu?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yiğidi öldürüp hakkını teslim edelim.

Önceki dönemin bize göre Bursa’daki en hit projelerinden biri Tarihi Hanlar Bölgesi’ni, yani yeni adıyla Çarşıbaşı Meydan Projesi’ni bitirip, halkın kullanıma sunmak oldu. Birden çok belediye başkanının hayalini gerçeğe dönüştürmek ise önceki dönem reisinin kısmetiydi.

Hanların etrafı açılınca ortaya bambaşka bir Bursa tablosu çıktı.

Buranın altında bir de otopark vardı. O otopark yerel seçimin üstünden 5,5 ay geçmesine rağmen bir türlü hizmete alınmadı. Üstü bölgenin tarihi dokusuna yakışır biçimde tamamlanıp halkın kullanımına sunulurken acaba, otaparkta eksik kalan neydi?

Bölgenin parklanma sorununu büyük ölçüde çözecek devasa otopark niye kapalı ve bir türlü sürücülerin ve bölge esnafının kullanımına sunulmuyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından tarafımıza bir bilgilendirme gelirse onu da buradan okurlarımıza aktarırız.

Acaba, keyfi bir tutum mu söz konusu yoksa Ankara mahreçli bir takoz koyma sorunu mu var?

Bölgede dükkânı olan bir dostumuz konuyu köşemize taşımamızı istedi.

Burası, bitişikteki alışveriş merkezine kiralanarak onların özel otoparkına dönüştürülmeye kalkılırsa, Bursa halkına büyük haksızlık edilir.

Bakalım Büyükşehir’den ne yanıt gelecek?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X