Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Eskiden… Bursa’dan İnegöl’e ve Ankara’ya ulaşım Kestel’in güneyinden geçen yolla sağlanırdı.
Bu yol…
Elbette bugünkünün yanında dardı, ama doğanın etkileyici güzelliği içinde kıvrıla kıvrıla akıp giderdi.
İşte…
O yolun üzerinde Kozluören, ya da eski adıyla Kozlu Viran köyü var. Uludağ yamacındaki köy ilk Osmanlı köyleri arasında olması yanında, Bizans dönemine ait antik kalıntılarına da rastlanıyor.
Dahası…
Kozluören Köyü’nde son yıllarda dizilere görselliği yansıyan asırlık meşe ağacı var. Yalnız Ağaç olarak ünlenen bu ağacın, Bursa Erkek Lisesi’nde öğretmen olduğu yıllarda Reşat Nuri Gültekin’e ilham kaynağı olduğu ve dizisi de çekilen Yaprak Dökümü romanının bu ağaçtan doğduğu biliniyor.
Bugünlerde…
Antik kalıntılar üzerinde, sırtını Uludağ’a yaslayan Kozluören için Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır çok özel proje hazırladı.
Bir anlamda…
Kentin doğusunda, tarihin içinde ve yeşilin gölgesinde yeni bir yaşam ortamı olarak çevresinin kaderini değiştirecek bir çalışmaya başladı.
Bunu da…
Sohbetimiz sırasında Başkan Tanır şöyle dile getirdi:
“Kestel yıllar önce tarım beldesiydi. Sanayi ile birlikte büyüdü. Halen de hızlı göç almaya devam ediyor. İşte bu bölgeye, sanayicimizin yerleşip yaşamını sürdüreceği bir proje hazırladık.”
Projeyi şöyle açıkladı:
“Bursa’nın doğusunun kaderini de değiştirecek bu modern proje 330 konutluk villa kent olarak düşünüldü. Üstelik içinde her türlü sosyal alanlar bulunacak, yaşayanlar ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.”
Dinlerken…
“Kazancı bölgesi gibi mi?” diye sorunca Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır şu cevabı verdi:
“Kozluören’de üst düzey konutlardan oluşan villa kent projesi yapıyoruz. Sürekli yaşam olacağı için, Kazancı bölgesindeki yazlık yapılardan üstün proje olacak.”
Şunu da ekledi:
“Kozluören’in sembolü Yalnız Ağaç da bu projenin içinde kalacak.”
Kestel nüfus artışında Bursa’da üçüncü ilçe
Sohbette… 1970’li yıllarda çilek diyarı olan, 1980’lerde sanayi kenti yolunda adımlar atan, Göçmen Konutları ile yüksek yapıları tanıyan Kestel izlenimlerimizi anlattık.
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da, yürüttüğü çabalara dikkat çekti:
“Nüfus artışında Mudanya ve Nilüfer’den sonra üçüncü sıradayız. Bursa’nın alışveriş merkezi markalarını Kestel’e davet ettim. Yakında 4 yıldızlı bir otelimiz olacak.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Doğa harikası yerleri beton yığınına çeviriyorsunuz çok birşey yapmak istiyorsanız Cumalıkızık tarzında birşey yapmaya çalışın bu kadar güzel bir yere villa dikmek ne demek
Eskiden şehirden bakınca uludagimiz olduğu gibi görünürde toki evlerini görüyoruz şimdide toki evleri yapıp tamamını goremeyix
Allah aşkına şu doğal ve tabii güzelliği hiç etmeyin… Başlatmayı villadan milladan.. Zengin godomanlar rahat edecek diye şu güzelim doğanın içine etmeyin yeter artık daaa
Kesinlikle bu doğa katliamına karşı çıkılmalı. Gerekirse halk olarak çıkıp protesto ederiz.
Ğüzelim Bursayı beton yığınına dönüştü
Yeter artık her yer bina nefes alacak yer bırakmadınız
Sanırım doğa katledilecek.
Doğayı tahribat etmekte üstlerine yok çok yazık beton beton beton her yer beton
GUZELYALIYADA VILLSLAR YAPILDI MUDANYA BOYLE BETONLASMAYA BASLADI..ZEYTINLIKLER YOK OLDU…KOY ARAZILERI BETONA ÇEVRILIR Mİ???
Keşke villalar yapılsaydı, çirkin, kazulet gibi apartmanlar dikildi…Güzelyalı da Mudanya da berbat edildi
BURSANIN DOGAL GUZELLİKLER YOK OLUYIR..YETER BURSANIN BETONLAŞIP YOK OLDUĞU…
Hep sanayici düşülüyor neden işçiye değil
Yazık değil mi güzelim doğaya neden?Birde o ağaç kalacak tabiki kalsın ama yanındaki güzelliklere taşa toprağa yeşile yazıktır.
Çok güzel bir proje yakışır kestelimize
Kime sordular??? Bursalılara sordular mı, Kozluörenlilere sordular mı yapılsın mı diye????
Yahu bu belediye yöneticileri bu kadar da safmı o güzelim yerleri talan edeceklerine Bursa’ya olan göç ü engellemeye çalışıp kafa borsalar daha akıllı bir davranış olmazmı o güzelim doğayı hürriyet, taşpınar köyleri yakınında yapılan sanayi alanlarına benzeyeceklerdir, saygılarımls
Hiç kimse doğu ve güneydoğu iktisadi rezerv ve koykent projeleri ile doğu Güneydoğu’ya tersine göçü başlatacak büyük şehirlerin yükünü hafifletmek bölgesel kalkınma ile ülkenin iktisadi yapısının güçlenmesi hedeflene bilir.ulkenin 100/50nufusu nerdese marmara bölgesinde uyanın artık doğu illeri gelişirse terorde biter.
Her yere beton dikmek nasıl bir mantık, madem tarihi, onu korumak gerekmez mi!!! Yakın gelecekte beton yicez artık
Bursa’da yeteri kadar göç var birde yerli milli fabrika Gemlik e kurdular daha az göç alan yere kurmalıydılar yazık Bursamıza