Bursa’nın simge dostluğu dünya basınında!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde dünyanın tanıdığı balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, uluslararası basında da ses getirmeye devam ediyor.

Bursa’nın simge dostluğu dünya basınında!

Sercan YAVUZ

Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Mahallesi’nde 14 yıldır her bahar tekrar buluşan balıkçı Adem Yılmaz ve Yaren leyleğin dostluğu, bu kez BBC World ekranlarında yer aldı.

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in yıllar önce dünyaya tanıttığı bu sıra dışı hikaye, Brezilya, İspanya ve Hindistan gibi birçok ülkede izleyiciyle buluştu.

Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşım yapan Tüydeş, “BBC World tarafından işlenen Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi Brezilya, İspanya ve Hindistan gibi dünyanın pek çok ülkesine taşındı,” diyerek duyduğu gururu dile getirdi.

GÖNDERME YAPTI

Tüydeş, bazı şüpheci yaklaşımlara da mizahi bir dille değinerek, “Hâlâ bizimkiler ‘gelen Yaren olduğu ne belli?’ sorusunu soradursun, hikayede bit yeniği arayadursun,” sözleriyle gönderme yaptı.

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden Karacabey’in, bu dostluk hikayesiyle dünya sahnesine çıktığını belirten Tüydeş, bölgenin tanıtımına katkı sağlayan bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X