Bursa’nın saklı kalmış hazinesi için yeni projeler

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Kocayayla için planlanan yeni projeleri köşesinde paylaştı…

Bursa’nın saklı kalmış hazinesi için yeni projeler

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kocayayla’nın… Farklı bir yeri var. Keles Belediye Başkanı Ali Doğru da şunu söyledi:

“Kocayayla’da mesire alanı dışında yeni kamp-karavan alanı oluşturacağız. Girişi çıkışı kontrollü olacak. Tuvaletleri, duş alanlarıyla cazip olacak, belediyeye de gelir kazandıracak.”

İstediği şu:

“Mesire alanının yalnızca mesire için kullanılmasını arzu ediyorum. İçinde aile çay bahçesi ve restoran planımız var. Sürekli yeşil kalması için de sulama sistemi yapacağız.”

 

Yöresel el sanatları atölyeleri ve spor alanlarıyla farklı bir Kocayayla

Sohbetimizde… Keles Belediye Başkanı Ali Doğru yeni bir projenin de bilgilerini verdi.

Dedi ki:

“Kocayayla’da otağ tarzında 16 çadır var. Deforme olan bu çadırları söktük. BEBKA’dan hazırladığımız 3 milyon 800 bin liralık proje Bursa’dan geçti, şimdi Ankara’nın onayında.”

Ne yapılacağını da açıkladı:

“Keles köylerinin yöresel el sanatları var. Fıçı, tahta kaşık, Keles bebeği gibi el sanatları için farklı atölyeler kurup gençler ve belli dönemlerde yetişkinler için kamp alanı sunmak istiyoruz.”

Hedef şu:

“Mayıs-kasım dönemi izcilik kampları hedefimiz. Ayrıca çok farklı spor alanları oluşturup çok özel spor merkezi kazandıracağız.”

Ardından…

“Projeye Gençlik Spor, Kültür, Milli Eğitim müdürlükleri paydaş oldu, 2 üniversitemiz de paydaşlar arasında” deyip ekledi:

“Kocayayla bölgenin en güzel kamp alanı olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X