Bursa’nın oksijen deposu kırsal turizmin merkezi olacak

Bursa’nın Keles ilçesinde bulunun bol oksijenli Kocayayla’nın kırsal turizmin merkezi haline getirilmesi için bir adım daha atıldı.

Bursa’nın oksijen deposu kırsal turizmin merkezi olacak

Sercan YAVUZ

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’in sınırları içinde bulunan, 1200 metre rakımlı Kocayayla’nın kırsal turizmde marka olması için çalışmalar hızlandı.

Son olarak; Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, Bursa Teknik Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında BTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Merve Aksoy, Doç. Dr. Yalçın Yıldırım ve Orman İşletme Müdürü Hüseyin Polat ile bir araya geldi.

Keles Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Kocayayla için atılacak adımlar masaya yatırıldı.

“Dağ ve doğa turizminin merkezi haline getireceğiz”

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Doğru, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki üç aylık dönem, BTÜ bünyesinde kurulacak atölyede akademik bir gözle her yönüyle Kocayayla’yı çalışacağız. Bununla birlikte turizmle ilgili faaliyet gösteren birlik ve kurumlardan alacağımız öneriler, vatandaşlarımızdan, esnafımızdan, muhtarlarımızdan, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinden alacağımız görüşler de yapacağımız çalışmada bize bir yol haritası sunacak. Önümüzdeki sezonda Kocayayla’yı, ortak aklın ışığında doğal dokusunu koruyarak dağ ve doğa turizminin merkezi haline getirme arzusundayız. Katkı sunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

Kamp ve karavan tutkunlarının gözdesi

Uludağ’ın güney eteklerindeki Kocayayla; Bursa merkeze 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Yaklaşık 500 dönümlük çayırlara sahip yayla, özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan binlerce kişiyi ağırlıyor.

Etrafı karaçam ağaçlarıyla çevrili bol oksijenli olan yayla son dönemde ise kamp ve karavan tutkunlarının gözde merkezi haline geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X