Bursa’nın merkezindeki kentsel dönüşümle ilgili yeni gelişme

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Altıparmak-Çarşamba arasındaki mahalleleri kapsayan bölgeyle ilgili yapılacak işbirliğini kaleme aldı…

Bursa’nın merkezindeki kentsel dönüşümle ilgili yeni gelişme

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hazırlıklarını önceki dönem yönetimi başlatmıştı. Bursa‘nın merkezinde yenilenmeyi bekleyen büyük bir çöküntü adasını daha ortadan kaldıracak dönüşüm işbirliği için taraflar protokol aşamasına gelmiş. 

Dün Büyükşehir Belediyesi‘nden gelen davetten anladık ki, Altıparmak-Çarşamba arasındaki mahalleleri kapsayan bölgeyle ilgili işbirliği protokolü bugün imzalanacak.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Osmangazi Belediyesi, akademik odalar ve Bursa Kent Konseyi‘nin de yer aldığı işbirliği protokolü bu akşam Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi‘nde imza altına alınıyor.

İşin içine akademik odalarımızın, Kent Konseyi‘nin ve daha evvel olmayan Osmangazi Belediyesi‘nin katılmasını önemsiyoruz.

Bu sütunlardan çokça yazdık çizdik, okur iletilerine yer verdik. Soğanlı‘daki kötü emsal gibi bölgede mülkü olan hemşerilerimizi başka yere göçe zorlamadan, ellerindeki ata yadigarı malları gasp edilmeden semti yeninden ayağa kaldıracak bir formül bulunmalı. 

Üstelik, bu yapılırken, dayatmadan bölge halkının istekleri de dikkatte alınarak bir çözüm üretilmeli. 

Bunun için Yıldırım Belediyesi‘nden de destek alınabilir. Çünkü; oradaki kentsel dönüşüm projelerinde yüzde yüzleri bulan mülk sahibi onayının  da alındığı biliniyor. 

Bursa‘nın sıkıntılı bir bölgesi için çok taraflı bir çalışma için harekete geçilmesini önemsiyoruz.

Şimdiden Bursa‘ya hayırlı olsun. 

Umarız, şehir ve ilgili herkes bu işten kazançlı çıkar. 

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
29 adet yorum var

29 adet yorum var

  1. Ana caddeleri 2 katlı arka sokağı 4 katlı daha arkasını 6 katlı binalar yapalarsa kent trafiği yaya ve araç için çok uygun ve havadar,ayrıca güzel bir yapılaşma olur.

  2. Çarşamba ve altıparmak kentsel donusume girmezse zaten artık Kendiliğinden yıkılacak duruma gelmiştir binalar artık çürümüş demirleri dışarı çıkmıştır altyapısı ve çevresel faktörler çok kötü durumdadır yaşanacak bir halden çıkmış mezarlığa dönmüştür dünyanın ve Türkiye’nin tüm şehir merkezleri yaşayan vatandaşlar için ve yabancı ve yerli turistler için çok kıymetli iken Bursa şehir merkezi altıparmak ve Çarşamba güzergahı Bursa’nın en değerli lokasyonu olmasına rağmen Kimsenin etrafından geçmek bile istemediği bir alan olmuştur bu değerli alan en kısa zamanda Bursa’ya tekrar katılacak eski güzelliğine geri dönecektir

  3. Bursa kentsel dönüşüm projesi için çok geç kalındı en önemli unsurlardan biride para kaynağı. Bursa Büyük Şehir Belediyesi kentel dönüşüme yeterli para kaynağı bulabilecekmi? En önemli unsurlardan biri bu..Devlet desteğini Bursa ilimiz için verirmi? AKP hükumeti, CHP destek vermez ama önce para kaynağını çözmek gerekir. Çok önceki yıllarda yapılması gereken projeler içerisindeydi Bursa Kentsel Dönüşüm Projesi geç kılınmıştır var. İhmaller var. Rast gele her verilen imarlar var. Sonrasında çarpık yapılaşma yanlış projeler düzensiz eğreti yapılar kaçak binalar varda var. Büyük Şehir Belediyesi’nin, Allah yardımcısı olsun Nokta

  4. *Sayın;İhsan AYDIN bey,*
    *Yıllardır ihmal edilen nice fakirlerin son kuruşu ile yaptırdığı evini başına yıkan bir politikaka ila adeta zulümle yarıştılar hiçbiri şu arsalara imar verelim de doğru düzgün evlerini yapsınlar hem depremede dayanıklı olur hemde şu zulme bir son veririz durumu akıllarından dahi geçmedi hep sabah olsunda kaç tane daha evi başlarına yıkarız halbuki 60-70 yıldır Soğanlı ve Alemdardaki bu vergileri tıkır tıkır ödenen Arsalara imar verelimde hem düzenli hem yerleşimli ve depreme dayanıklı hem de gelecekte daha ekonomik olacak az katlı evler yapılsın düşüncesine girmediler hep zulümle üzerine gittiler milletin önünü açıp veya Yıldırım belediyesi daha çok yeni mahalle olan Değirmen önü Mahalesinde olduğu gibi proje çalışmasına girmedi atı alan Üsküdarı geçti bu Soğanlı-Alemdar mahallelerinde arsaları halen her evin dibinde bu kuytu görünümlü, çöp yığınları ile bir atıl halde yıllardır çözüm bekliyor Sayın Gazeteci inşallah sizlerin bu zaman zaman dile getirmeniz bu mahallelerin sesi olursunuz yoksa bir 60-70 yıl daha emlak vergisi vermeye devam edilecek ancak üzerinde hiçbir kullanım hak yoktur Teşekkürler*

  5. Evet daire sahiplerine çocuklarına 1 daire için çocuk ve eşine Her birine daire isterler vergisini odemedikleri dairenin mirasçıları mutahit ise komple binayı alıp 1daire verip hepsini 200 yıl borclandirma pesinde

  6. Yıldırım sinandede Kasım onadin bulvar cadesinin alt kısmı yonat inşaat la Gündoğdu arası keysel dönüşüm projesi istiyoruz başkan söz verdiniz seçimden sonra kaç ay kecti yok hicbir ilerleme yok

  7. Kentin çöküntü bölgeleri tehabilite edilse daha fazla alana yayilması önlenir.
    Çok da iyi olur.
    Belediyelerimiz bu iṣi baṣarirsa harika iṣ yapmıṣ olurlar.
    Kolay gelsin.

  8. İşallah başlatmış olduğunuz kentsel dönüşümü bir borsanın yerlisi olarak gönülden destekliyorum iki önce can güvenliği insanı beton öldürür kentsel dönüşüm olsunki canlar yaşasın teşekkür ederim bir alacahirka mi sahibiyim işallahda bizim kireçocakları eteklerinde yapılır ismail kakcı

  9. Yerinde bir karar. Hak sahipleri ile anlaşmak çok önemli. Yıldırım Ertuğrul Gazi mahallesi sakinleri olarak bizde kentsel dönüşüm bekliyoruz. Önceki dönemde Edebali tarafından yapılan saçma projeyi sakinler olarak kimse kabul etmedi. Hakkaniyete dayalı bir proje ile lodasta dâhi sallanan bu binaların yenilenmesi gerekiyor.1000 konutlar olduğu yerin arsa değeri de yüksektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X