Bursa’nın merkezindeki dev proje durduruldu mu?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetimince Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yapımına başladığı Çekirge Teras Projesi’ndeki yeni gelişmeyi köşesinde paylaştı…

Bursa’nın merkezindeki dev proje durduruldu mu?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetimince Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yapımına başladığı Çekirge Teras Projesi durduruldu.

31 Mart sonrası işbaşına gelen Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetiminin fonksiyon değişikliği amacıyla projeyi durdurduğu ileri sürülüyor.

Peki, yıllardır yarım ve atıl duran eski Emekli Sandığı’ndan kalma Yeni Çelik Palas Oteli’nin bazı bölümlerinin yıkılarak, kalan kısımlarının kente kazandırılması, kısmen rekreasyon ve kültür merkezi olarak kullanılması planlanan o proje hangi amaçla değerlendirilecek?

Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklar, Başkan Mustafa Bozbey’in, Büyükşehir’in merkez bina dışındaki dağınık birimlerini buraya toplayarak, eski yapının kalan kısımlarıyla yeni eklentilerini hizmet binası olarak kullanmaya hazırlandığını bildiriyorlar.

Yani, kentin yamaçlarındaki bu değerli alan belediye hizmet binasına dönüştürülecek.

Şimdilik duyumlar böyle.

Bakalım yerel seçim öncesi Ankara destekli ve bakanlık işbirliğiyle yürüyen, 31 Mart sonrası ise sekteye uğrayan o projenin akıbeti ne olacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X