Bursa’nın markası Merinos’un ismini kim satın alacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kemal Menemen ve arkadaşlarının, Merinos isminin satışa çıkarılmasıyla ilgili görüşlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın markası Merinos’un ismini kim satın alacak?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bazı markalar… Bulundukları şehirle bütünleşirler. Hatta, şehirle bütünleşme yanında, ülkenin gururu haline gelirler. Merinos işte böyle bir kurum.

Atatürk’ün emriyle kurulan, Atatürk’ün açtığı Merinos kentle büyüdü, yünlü kumaşta dünya markası haline geldi.

Bursa’nın sanayileşmede öncü oldu. Kentte yaşayan 20 bini aşkın kişi ilk işleri olarak Merinos’ta çalıştı.

Yanı sıra…

Bursa’nın hem kentleşmesine, hem sosyal yaşamına sağladığı çok önemli katkıları çarşamba günü aktardık.

Kısacası…

Merinos hem Bursa, hem Türkiye için çok önemli değer. Ne var ki, bu kent değerinin isim hakkı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı.

Kulaktan kulağa…

Yakın geçmişte Merinos adıyla halı üretmeye başlayan bir kuruluşa tüm isim haklarının verileceği konuşuluyor. Bu siyasal tercih midir, söylenti doğru mudur bilemiyoruz.

Fakat…

Merinos’un isim hakkının satış kararına Bursa’dan tepki olduğunu biliyoruz.

Nitekim…

Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kemal Menemen’le yönetim kurulundan Tahir Adıman ve Yusuf Şirin ziyaretimize geldiklerinde üzüntülerini de, tepkilerini de açık açık dile getirdiler.

Yıllarca çalıştıkları Merinos için şu çağrıyı yaptılar:

“Bazı markalar şehirle birlikte büyürler ve yaşarlar. Merinos da Bursa’yla bütünleşen marka. Eski çalışanları olarak biz Merinos adını yaşatmak istiyoruz. Markanın Bursa’da kalmasını istiyoruz.”

Ardından…

 

“Bursalılar sahip çıkmalı” deyip şunu söylediler:

“Geçmişte de marka satılmak istendi, ama tepkilerimizle durdu. Aynı kararlılıkla bu satışa da karşıyız.”

Beklentileri şu:

“Bursalılar Merinos’a sahip çıkmalı. Satılacaksa da, Büyükşehir Belediyesi ya da Ticaret ve Sanayi Odası almalı.”

Düşünceleri de şu:

“Anlıyoruz, ekonomik sıkıntı nedeniyle devlete gelir gerekiyor. Merinos’un isim hakkıyla sıkıntı bitecekse sözümüz yok, ama yetmeyeceği de ortada.”

Merinos’tan marka siyasetçiler yetişti

Bir dönem… Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Teksif’in kurulduğu, Türk-İş’in doğduğu Merinos kente de siyasetçi yetiştirdi.

Nitekim…

Teksif’i kurup Türk-İş’in kararını alan 5 kişiden Şevket Yılmaz önce Türk-İş Başkanı seçilip Adalet Partisi milletvekili olurken, Recep Kırım da Demokrat Parti’de milletvekilliği, Adalet Partisi’nde il başkanlığı yaptı.

Zafer Hıdıroğlu da AK Parti milletvekili seçildi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Merinos emeklisi olarak camiamizin merinos amblemi merinos ismini yasatabilmek icin vermis olduklari yarisi yurekten kutluyorum bilhassa baskan kemal menemeni yurekten kutluyorum insallah satis olmaz ihale bizde kalirmevcut potansiyeli sonsuzluluga dek yasasin gelmis gecmis anilariyla tarih birikimli merinos cok yasa kendini bilene bir sey olmaz serin kanliliga davet ediyorum yasasin merinos toprak atmak ayri su dokmek ayri insaallah su dokenlerin safinda oluruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X