Bursa’nın konteynerden çıkan olimpiyat şampiyonu

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Paris’te yapılan Paralimpik Olimpiyatı’nda madalya kazanan Bursagücü’nün sporcusu Muhammed Khalvandi’nin dikkat çeken başarı hikayesini köşesinde paylaştı….

Bursa’nın konteynerden çıkan olimpiyat şampiyonu

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Aslen… İranlı engelli bir sporcu. Atletizmde cirit atma branşında yarışan Muhammed Khalvandi’nin kariyerinde 3 Dünya, 2 Olimpiyat, 1Avrupa, 1 Asya şampiyonluğu var.1’er kez Dünya ve Olimpiyat ikincisi, 1’er kez de Dünya ve Asya oyunları üçüncüsü oldu.

2019’da…

Türkiye’ye geldiğinde Bursagücü Kulübü Başkanı Hayrettin Özbağkıran tarafından keşfedilip Türk vatandaşı olması sağlandı. 2019’dan beri de Türkiye adına yarışıyor.

Geldiğinde…

Özel bir sandalyeye oturarak cirit attığı için çalışma koşulları uygun değildi. Özbağkıran devreye girdi ve antrenman yaptığı Atıcılar’daki atletizm pisti yanına Muhammed’in özel sandalyesi ve malzemeleri için konteyner koydu.

Atıcılar’daki…

Konteynerden çıkan Muhammed de 2019’dan bu yana Bursagücü sporcusu olarak Türk bayrağı altında 2021’de Polonya’da Avrupa birincisi, 2023’te Paris’te Dünya birincisi, 2024 başında Japonya’da Dünya ikincisi oldu.

Cirit atmada 51.60 metreyle paralimpik dünya rekoru da elinde.

Geçen hafta…

Paris’te yapılan Paralimpik Olimpiyatı’nda atletizm branşında yarıştığı Türkiye formasıyla cirit atmada gümüş madalya kazandı.

Başarısının arkasındaki isim olan Bursagücü Kulübü Başkanı Hayrettin Özbağkıran’la ziyarete geldiklerinde şunu söyledi:

“İranlı’yım, ama Türk milli takımı için yarışmaktan mutluyum. Türk bayrağını göndere çektirdiğimde heyecan duyuyorum.”

20 yıldır antrenman yaptığını ifade eden Muhammed hedefini de şöyle açıkladı:

“Katıldığım tüm yarışmalardan madalyayla döndüm. Gelecek yıl Hindistan’da Dünya Şampiyonası var. 2026’da Avrupa Şampiyonası olacak. 2028’de de Los Angeles’te olimpiyat var. Hepsinden şampiyon olarak dönmek için çalışmaya devam ediyorum.”

Bu noktada…

Bursagücü Kulübü Başkanı Hayrettin Özbağkıran da şunu söyledi:

“Dünyanın en iyi 2 cirit atıcısı kulübümüz sporcusu. Hamit Haydari’yi evrak eksiği nedeniyle Paris’e gönderemedik, ama Los Angeles’tan 1 ve 2 olarak dönmek hedefimiz.”

 

Tesisi yok, şampiyonu çok: Bursagücü

2007 yılında kuruldu… Tesisi yok, ama kamu ve belediye kulüpleri dışında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerin tahsisi yönetmeliğine uyan tek kulüp.

Bursagücü Kulübü Başkanı Hayrettin Özbağkıran kulübünü şöyle tanıttı:

“Voleybol, basketbol, hentbol, taekwondo, atletizm, badmington, jodo, masa tenisi branşlarında faaliyet gösteriyoruz. Futbolda da altyapımız var. Toplam 1400 lisanslı sporcumuzun 4’ü paralimpik atletizmde.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X