Bursa’nın kaç günlük suyu kaldı? Başkan Bozbey ‘En kritik dönemdeyiz’ diyerek uyardı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, barajlarda 60 günlük su kaldığını belirterek, tasarruf çağrısı yaptı…

Bursa’nın kaç günlük suyu kaldı? Başkan Bozbey ‘En kritik dönemdeyiz’ diyerek uyardı…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanlarla Yüz Yüze programında şehrin içme suyuyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Bursa’nın şu anda 60 günlük suyunun kaldığını belirten Başkan Bozbey, “Yağmur yağmaz ise 60 günlük suyumuz var. Buharlaşma üst düzeyde… Sıcaklıklardan dolayı da suyumuz azalıyor. En kritik dönemdeyiz.  Bursalılar’dan ricamız, suyu biraz daha tasarruflu kullanmaları. Bu süreci hep beraber aşmamız gerekiyor.

2026 yılı ortalarından itibaren Çınarcık Barajı bağlantısını yapacağız ve isale hattının tamamlanmasıyla 2060 yılına kadar su sorununu çözeceğiz.” dedi.

İZNİK GÖLÜ İÇİN YENİ PROJE

İznik Gölü’nde de 5 metreye yakın çekilme olduğunu hatırlatan Mustafa Bozbey, “Yer altı su seviyesi düştü. Bursa ovasında da 200 metrenin altına indi yeraltı suları. Eskiden sadece 10 metre seviyesindeydi. Yer altını da hor kullanmışız. Yer altından sürekli su çekiliyor. Kaçak veya resmi çok sayıda su kuyusu açılmış. Bu da gölün kurumasına yol açıyor.

DSİ ile arkadaşlarımız görüşüyor. Denize giden 2 derenin İznik Gölüne verilmesi için çalışıyoruz. Bunu yanında su kullanan fabrikalar var. Bunları herkes biliyor. Süreç devam ederse göl seviyesi 7 – 8 metre bile çekilebilir.

Doğamızı kirleten, zarar veren tesislere toplum olarak dur dememiz lazım. Çiftçiler, yere halk suyuna, gölüne, doğasına sahip çıkmalı. Sadece yöneticilerin iki dudağı arasına kalan işlerde ne yazık ki sorun yaşayabiliyoruz” diye konuştu.

Bursa’da Doğancı Barajı yüzde 51, Nilüfer Barajı da yüzde 25 doluluk oranında…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. İzmir yolunda AKM tarafinda orta refüjdeki sulama işlemini kontrol altina almalısınız dengesiz ve fazla bir sulama yapiliyor belediyenin ilgilenen bölümü bunu bilincli yapiyor diye düşünüyorum çünkü daha önceki yöneticiler zamaninda bu israfi yapmiyorlardi amac sadece zarar vermek ve iflas ettirmek allah islah etsin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X