Bursa’nın ilgi gören bölgesinden önemli talep

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Nilüfer ilçesi Akçalar bölgesinde oturan bir okurunun talebini köşesine taşıdı…

Bursa’nın ilgi gören bölgesinden önemli talep

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hızlı şehirleşme, sanayileşme, göç, mülteci yığılması kentlerin eğitim, sağlık, ulaşım, çevre vb. gibi sorunlarını ne yazık ki, her geçen gün büyütüyor.

Bu yüzden okul ve derslik açığımız da yenileri yapılmasına rağmen bir türlü kapatılamıyor. Nilüfer’de, Akçalar’da oturan Müge Öner adlı okurumuz elektronik postamıza gönderdiği iletiyle ilçedeki okul ve derslik sıkıntısına dikkat çekmiş.

“Burda yeni yerleşim yerleri sürekli olarak yapılmakta ve yoğun bir nüfus yükselişi var. Fakat, okul yetersiz. Sabahçı öğlenci olacak şekilde ikili öğretim yapıldığı halde sınıflar 40 kişilik. Buraya yeni okul yapılmasını talep ediyoruz. İl Milli Eğitim ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim’e de defalarca gidildi fakat bir çözüm bulunamıyor. Bursa da yeni okul yapımına başlayacaklar arasında ilk sırada olmamıza rağmen bağışçı bulunamadığı için bir türlü yeni okul yapılmıyor. Bu konuda belediye başkanımızın bir şeyler yapacağı umuduyla yazmak istedim. Okul yeri var, zemin etüt çalışmaları yapılıyor fakat, okul inşaatı bir türlü başlamıyor. Bu konuda sesimizi duyuracak kimse bulamıyoruz.”

Bursa’nın en hızlı gelişen semtleri Akçalar ve Kayapa mahalleleri. Buranın okul ve derslik planlamasında demek ki, geç kalınmış.

Yeni yerleşimler doldukça bu sıkıntı daha da büyüyecektir.

Buradan ilgililere biz de iletmiş olalım.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X