Bursa’nın hüsran projesi! Mağdurlardan yeni hamle…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yapımı yılan hikayesine dönen Ketsel Çataltepe’deki Sanayi Sitesi’yle ilgili yeni gelişmeyi köşesinde paylaştı.

Bursa’nın hüsran projesi! Mağdurlardan yeni hamle…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın büyük hayallere temelleri atılan esnaf projelerinden biri Ketsel Çataltepe’deki Sanayi Sitesi’dir. Temelini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı, TOKİ’nin yapımını üstlendiği o proje gelinen noktada TOKİ’nin çekilmesiyle, BESOB’un kurup, tapularını teslim ettiği kooperatif tarafından da yıllardır bir türlü bitirilemiyor.

Bir bakıma, kooperatif çözüm olsun, projeyi tamamlasın diye kurulmuşken, projeyi kördüğüme çevirdi. Kooperatife üye olmayan hak sahibi esnaf ise proje dışına atılmaya kalkıldı.

Burada yaşanan talihsizlikler esnafı çileden çıkarmış görünüyor.

Yerel seçimler sonrası tarafları yeniden bir araya getirme, sorunu çözme çabalarının da belli ki, şimdilik bir sonuca gitmediği anlaşılıyor.

Bu nedenle Çataltepe mağdurlarının kurduğu STK olan ÇATSANDER öncülüğünde bugün bir yürüyüş planlanmış.

Ankara Yolu üzerindeki Sarı Cami’de cuma namazını kılacak mağdur esnaf buradan Gökdere’deki BESOB binasına yürüyeceklerini duyurdular.

Yürüyüş bir çözüm olur mu bilmiyoruz ama, umudu tükenen, dışlanan ve proje dışına itilen esnafın canına tak etmiş demek ki.

“Mağduruz, Yetti. BESOB’a Yürüyoruz” çağrısıyla kooperatifin projeden dışlamaya çalıştığı mağdur esnaf seslerini duyurabilmek için BESOB’a kadar yürüyüp, burada yetkililerden çözüm isteyecekler, kendi önerilerini sıralayacaklar.

Bize göre çözüm en kısa zamanda kooperatifin lağv edilerek, projeyi yeniden TOKİ’nin üstlenmesidir.

Ancak TOKİ’nin ağzı yanmışa benziyor.

Şu ekonomik tablo ve tasarruf tedbirleriyle Ankara’nın şimdilik buraya tekrar el atacağına da ihtimal vermiyoruz.

Ödenmeyen taksitler yüzünden projeden çekilen TOKİ bir daha Bursa’ya zor döner. Çözümü yine BESOB üretmeli. Kendisi bu işi üstlenmeli.

Başlayıp yarım kalan ama altyapısı büyük ölçüde tamamlanmış diğer etapları uzun vadede tamamlamalı.

Kanımızca, kooperatife kalırsa, ne mağduriyet ne de o proje biter.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Bursa Çataltepe sanayi projesi bitmeden Yenişehir teknoloji san.sit.projesi ne kadar büyük yaman bir çelişki.ya önce başladığını bitirsen gücün varsa.
    Bu maddi gücün Çataltepe sanayisi için kullanılmalı diye düşünüyorum .

  2. Çataltepe sanayi bölgesi bitirilmeden Yenişehir e hemde sulanabilir tarım arazisine ileri teknoloji sanayi bölgesi yapılmak isteniyor amaç nedir anlamak mümkün değil…..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X