Bursa’nın gözde ilçesine Ankara modeli!

Nilüfer Belediyesi’nde Şadi Özdemir Başkanlığındaki yeni dönemde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında Ankara modeli örnek alınarak, 1995 yılında yapılan Portakal Çiçeği Vadisi modelinin uygulanması hedefleniyor…

Bursa’nın gözde ilçesine Ankara modeli!

Melisa Öztürer ÖZKAN

olay.com.tr’de yayınlanan ”Bursa’nın Geleceği” programının bu haftaki konuğu olan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçede bu zamana kadar uygulanan kentsel dönüşüm uygulamasının tamamen yanlış yapıldığını söyledi.

Başkan Özdemir, Nilüfer’de yapılan ve yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

”Talep yüksek olunca arazi ve konut fiyatlarına da yansıyor. Kentsel dönüşüm adı altında yığma binalar artıyor. Biz, onlara yasal ve yasal olmayan obezli bina diyoruz. Bina bazlı kentsel dönüşüm projelerinin tamamı Nilüfer’de yanlış yapılmıştır. Biz ada bazlı yapmak istiyoruz. Bu da yetmeyebilir, bölge bölge yapmak lazım. Ankara’da 1995 yapılan portakal çiçeği vadisi projesi, kentsel dönüşümün örnek modelidir. 30 yıl önce yapılanı daha yeni uygulamaya başlayacağız. Kentsel dönüşümde de sadece bina yükselterek bina sağlamlaştırma yapılıyor. Ancak fay hattı üzerindeysen bir şey değişmeyecek. Nilüfer’de bütüncül bir dönüşüm yaparak fay hatlarının dikkate alınacağı bir yapı olmalıdır. İlçe belediyesi sadece yeni yapılaşmalarda 1/100.000’lik planlarda bunu keser. Mevcutlar sıkıntılı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X