Bursa’nın dev hastanesi ne zaman açılacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret eden AK Parti Bursa heyetinin isteklerini köşesinde paylaştı…

Bursa’nın dev hastanesi ne zaman açılacak?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Pazar günü… Bursa’nın, zaten bilinen sağlık gerçeğini gözler önüne serdik. Sorunların başında, inşaatı bitirilemeyen hastaneler yer alıyor.

Kentin batısındaki Şehir Hastanesi ile doğusundaki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise başvuru yoğunluğu nedeniyle hasta yığılması yaşıyor.

Yazımızda, bu gerçeklere dikkat çekip şunu vurguladık:

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu göreve başlarken “Aile Sağlığı Merkezleri’ni yaygınlaştırma” hedefini ortaya koydu.

Her mahalleye olamasa bile, her semte donanımlı Aile Sağlığı Merkezi yapıldığında vatandaş sağlık hizmetine daha kolay ulaşacak, hastanelerdeki yığılma önlenecek.

İşte…

Bu soruna çare bulmak üzere Bursa siyaseti harekete geçti.

Ankara’ya giden AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç, Ayhan Salman, Mustafa Varank, Refik Özen, Ahmet Kılıç’la birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Bursa için 3 istek gündeme geldi:

Bir…

“İkinci Şehir Hastanesi olarak planlanan Acemler’deki Ali Osman Sönmez  Devlet Hastanesi inşaat müteahhit iflas ettiği için yarım kaldı. Bir an önce bitmesi ve hastanenin devreye alınması gerekiyor.”

Gerçekten de…

Acemler’deki dev hastanenin önce 29 Ekim 2023’te açılması hedeflendi, ama olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kente gelişinde 2024 Haziran ayında hasta kabulüne başlanacağını söyledi, o da olmadı.

Bakan Memişoğlu da bu istek üzerine “sorunu en kısa sürede çözeceklerini düşündüğünü” söyledi.

İki…

“Memleket Hastanesi restorasyonu ve bazı bölümlerinin yenilenmesi uzadı, bir an önce bitirip açılsın.”

Üç…

“İl genelinde acilen 40 yeni Aile Sağlığı Merkezi gerekiyor. Sağlık ocakları bir an önce açılırsa hastanelerin yükü azalır.”

Bu istek üzerine…

Bakan da, “ASM’lerin yatırım programına alınmasını isteyeceğini” söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X