Bursa’nın dev fabrikalarında vardiya sayıları düştü mü?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’daki önemli fabrikalarda yaşanan vardiya düşüşlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın dev fabrikalarında vardiya sayıları düştü mü?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yukarıda küçük ölçekli esnafın işyerlerini kapattığına değindik ama fabrika şehri olan Bursa’da, büyük üretim tesislerinin de vardiya sayılarını düşürdüğünü öğrendik.

Bursa bir otomotiv kenti. Üç büyük otomobil fabrikamız var.

17 sanayi bölgesine sahibiz. Bunların 14’ü karma, üçü ihtisas OSB.

Avrupa’ya ve dünyaya her yıl on binlerce motorlu araç satıyoruz.

O fabrikalarımızdan biri olan TOFAŞ tek vardiyaya düşmüş.  Çalışanların bir hafta izin bir hafta üretim yaptıklarını öğrendik. Keza, Türkiye’nin yerli ve milli otomobil fabrikası TOGG’un da tek vardiya çalıştığı konuşuluyor. Gemlik ilçemizde üretim yapan TOGG’un stoklarını eritebilmek için 12 ay sıfır faizli 700 bin liralık krediyle araç sattığını biliyoruz.

Bütün bunlar da ülke ekonomisinin gidişatının iyiye gitmediğinin birer göstergesi değil mi?

İktidar partisi bugünlerde ilçe kongrelerine endekslenmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta ilçelerde delege seçimleri tamamlandı. Şimdi onların gündeminde ekonomi değil, yeni kongreler var. Partide yeni il ve ilçe başkanları kimler olacak, bunun hesabı yapılıyor. Fakat, ülkenin kapısında ise yeni bir ekonomik kriz riski söz konusu.

 

Türkiye buluşmalarında bu tablo görülmüş müdür?

AK Parti geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde milletvekili ve kurmaylarını sahaya göndererek halkın nabzını yokladı.

Gelenler çarşı, pazar ve esnafı dolaştı, STK yöneticileriyle buluştu.

Bursa’da yaşanan işyeri kapanmaları ve fabrikalardaki vardiya düşürülmeleri acaba Türkiye buluşmaları için kentimize gelen AK Partililer tarafından fark edilip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a raporlanmış mıdır?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ mottosunu çok beğeniyoruz. Gerçekten öyle. Bursa Türkiye’nin ekonomisi sürükleyen şehirlerden.

Biz de diyoruz ki, eğer Bursa ekonomik anlamda tökezlerse Türkiye sarsılır.

Türkiye’nin kaynaklarının büyük bölümünün 6 Şubat depremleri sonrası 11 ilimizin yeniden ayağa kaldırılması için kullanıldığının farkındayız. Ama, üretim kentleri, esnaf, çiftçi, tarım ve hayvancı kentleri sıkıntı yaşamaya başlarsa, ülkede vergi toplamak da güçleşir.

Niyetimiz ekonomik kriz tellallığı yapmak değil.

Umarız, bizim sokakta, caddede gördüklerimizi, konuşulanlardan duyduklarımızı iktidar partisinin Bursalı yöneticileri de görüp, işitiyorlardır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X