Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Geçmişte… Gazeteciliğe başladığımız yıllarda belediyecilik kavramı karşılığı farklıydı. Günlük yaşamı kolaylaştıracak yatırımlara, sokakların asfaltlanıp kaldırımların döşenmesi, suların akması, çöplerin toplanması yeterliydi.
Günümüzde,,,
Belediye hizmetlerinden beklentiler değişip arttı. Yıllar öncesinin başarı kriteri olan yerel yönetim hizmetleri yine geçerli, ama günümüzde sosyal belediyecilik kavramı öne çıktı.
Üstelik…
Yeni tarz belediyecilik, insana dokunan belediye hizmetleri haline dönüştü. Çocuk, genç, yetişkin, yaşlı olarak kendi içinde kategorileri olan insana yönelik belediyecilik hizmetlerinde de büyük değişimler ortaya çıkıyor.
Nitekim…
Büyükşehir Belediyesi’nin Alinur Aktaş döneminde başlattığı ve hızla yayılan ana kucağı hizmeti, çalışan anneler için çok önemli.
Gerçi…
Tüm belediyelerin sosyal belediyecilik anlamında uyguladığı projeler var, fakat son dönem Kestel Belediyesi projeleri ilgimizi çekiyor.
Örneğin…
Üretip 1 liraya sattığı Türkiye’nin en ucuz ekmeği önemli bir kesimin sorununa çare oluyor. Okullara ve gençlere spor malzemesi desteği de sağlayan Kestel, engelliler başta olmak üzere pek çok kesime destek veriyor.
Yılın başında…
Kestel’de yaşayıp Bursa Uludağ, Bursa Teknik, Mudanya üniversitelerine giden öğrencilere ücretsiz abonman desteğini açıkladığında hem gençler, hem aileleri mutlu olmuştu.
Bugün Kestel’den üniversitelere giden 157 öğrenciye öğretim yılı sonuna kadar her ay 160 biniş yüklenen abonman öğrenci kartı desteği sağlanıyor.
İşte…
Bu desteğin ardından Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır salı günü bir adım daha attı ve Kestel Belediye Meclisi’nden lise öğrencisi olan aileleri sevindiren karar çıkardı.
Kararla…
Kestel’de oturan ve farklı ilçelerdeki liselere giden öğrencilere de ücretsiz abonman desteği verilecek.
Aileye destek işte böyle olur.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…