Bursalıların huzurunu kaçıranlara ceza yağdı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından bu yana kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 952 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan toplamda 6 milyon 129 bin 928 lira ceza yazdı.

Bursalıların huzurunu kaçıranlara ceza yağdı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün X’teki hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Abartı Egzoz ve Yüksek Ses Çıkaran Araçlara yönelik Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı resmi ve sivil ekiplerimizce,

1 Ocak 2024 – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde;

Karayolları Trafik Kanunu’nun 32/3 Maddesi: “Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması (Abartı Egzoz) hükmü doğrultusunda, kusurlu görülen ve ihlali tespit edilen 952 araç hakkında, araç başı 6439 ₺ olmak üzere toplamda 6.129.928 ₺ tutarında trafik idari para cezası uygulanmıştır.

Araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmişlerdir.

Milletimizin huzurunu bozmaya yönelik her türlü ihlale karşı denetimlerimiz artarak devam edecektir.”

Abartı egzoz cezası

Karayolları Trafik Kanunu’nun “Araçlar üzerindeki değişiklikleri bildirme” başlıklı 32. maddesinin 3. fıkrasında düzenlenen “Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması” hükmü gereğince abartı egzoz kullanan sürücülere 2024 yılı itibariyle 6 bin 439 lira ceza kesileceği yer alıyor.

Ayrıca, araç mevzuata uygun duruma getirilinceye kadar trafikten men ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X