Bursalı 93 yaşındaki eski Bakan Örüç, vefatının 4. yılında Mesut Yılmaz’ı anlattı

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Hüsamettin Örüç’ün eki Başkabakan merhum Mesut Yılmaz’la ilgili anılarını köşesinde paylaştı…

Bursalı 93 yaşındaki eski Bakan Örüç, vefatının 4. yılında Mesut Yılmaz’ı anlattı

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Siyasete… 30 Temmuz 1983’te Anavatan Partisi Kurucu İl Başkanı olarak adım attı. 29 Kasım 1987 genel seçiminde ANAP Bursa Milletvekili seçildi. 1989’da Yıldırım Akbulut hükümetinde Devlet Bakanı, 23 Haziran 1991’deki Mesut Yılmaz hükümetinde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak yer aldı.

Hüsamettin Örüç…

Bir dönem Bursa siyasetine damga vurması yanında, 4 ay sürmesine karşın Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak önemli hizmetler yaptı.

Siyasi anılarında…

12 yılını yan yana geçirdiği ve vefatının 4. yılında 31 Ekim Perşembe akşamı saat 19.00’da Demirtaş Kültür Merkezi’ndeki programla Bursa’da anılacak olan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın özel yeri var.

Önce tanışmalarını anlatıyor:

“Merhum Mesut Yılmaz’la Anavatan Partisi Bursa İl teşkilatı kuruluş çalışmaları vesilesiyle tanıştım. Bursa ili koordinatörlüğünü üstlenen merhum Fahir Sabuniş, 1983 yılı haziran veya temmuz ayında, merhum Mesut Yılmaz’ı bana Genel Başkan Yardımcısı olarak takdim etmişti.”

İzlenimi şu:

“Onu genç ve dinamik, Özal ilkelerini benimsemiş olarak hatırlıyorum.”

Ardından…

“Mesut Yılmaz başlangıçta başbakan Turgut Özal’ı sever ve takdir ederdi. Yakından şahidiyim” deyip, kopuş noktasına dikkat çekiyor:

“Ara seçimlerin yapıldığı 28 Eylül 1986 tarihine kadar bu görüş ve inancında değişiklik oluştuğu anlaşılıyor. Bu da onun kabinedeki görevinden istifa etmesine neden oldu.”

Sonrasında…

15 Haziran 1991’deki ANAP kurultayında Mesut Yılmaz’ın genel başkan seçilip Başbakanlığı üstlenmesi ve kendisinin Bayındırlık ve İskan Bakanı olduğu süreci anımsatıyor.

“Merhumla en yakın olduğum, birlikte çalıştığımız, hedeflediği projeleri kendi ağzından dinlediğim, geleceğe dönük projeler hazırladığımız bir dönem yarım kaldı.”

Düşüncesi de şu

“Genç ve dinamik bir ruha sahip, ilkeli ve karakter sahibi; ülkesini seven bir lideri genç yaşta kaybettik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X