Bursa’dan Mudanya’ya ulaşımda sürpriz proje! İşte Başkan Bozbey’in yeni planı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Mudanya’ya ulaşım için yaptığı hazırlığı köşesinde paylaştı.

Bursa’dan Mudanya’ya ulaşımda sürpriz proje! İşte Başkan Bozbey’in yeni planı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yönetimi ulaşımı kolaylaştıracak uygulamalara da başlıyor.

İlk olarak…

Mudanya Yolu’nda trafik yoğunluğuna karşı metrobüs düşünülüyor. Bunun için de yolda düzenlemeler planlanıyor.

Mudanya Metrobüs Hattı’nı yakında açıklamak için hazırlık yapılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
37 adet yorum var

37 adet yorum var

  1. Sorun gecit bademli kavsagi arasinda.trafik burada tikaniyor.yapilmasi gereken gecitteki 3 isigi kaldirmak.bunun icinde ya alt gecit yada ust gecit yapilmasi.ikinci bir husus yine gecit bademli arasindaki koprunun iki tarafli olarak genisletilmesi.bunlar yapilirsa araclar tikaniklik olmadan gidebilir.

  2. Arkadaşlar, zaman kısa vadeli çözümlerin zamanı değil, bu işin tek çözümü uzun vade de işi çözecek olan Metro hattı çözümüdür. Evet maliyetli olmasına karşılık , hem halkın konforlu bir şekilde seyahatini sağlayacak, hemde uzun süre belediyeye istihdam ve gelir kaynağı sağlayacak bir yatırım. Üstelik mevcut eski bir güzergah varmış, ondan faydalanarak kısa sürede tamamlanabilecektir.

  3. Metro yada Tramvay ne yaparsanız yapın, eyer bu yolları daraltıpta metro falan yapmanız sadece masraf. Şuan hali hazırda ki yola adam akıllı ve kesintisis bir şerit eklemeniz problemi çözer. Gereksiz yeni bir hat oluşturmak çok saçma ve yazık kaynaklara.

  4. 1 tane metrobüs 300 kişi taşıyor. ve fiyatı 51.194.880,00 ₺.
    1 tane 12 metre otobüs 110 kişi taşıyor. ve fiyatı 8.959.104,00 ₺
    siz olsanız 1 tane 300 kişilik araç mı alırsınız? yoksa 6~ tane 110 kişilik otobüs alıp 660 kişi mi taşırsınız?
    12 metre otobüsü her türlü hatta verebilrsiniz. ve 6 kat sık sefer yapabilirsiniz.
    ve uzun ve nefessiz olan mudanya rampasında bu araçlar 5 yıl sonra da sorunsuz çıkabilecek mi?

  5. metrobüs yapılması neyi, nasıl değiştirecek anlayamadım ? hali hazırda otobüsler minibüsler fazlaca gidiyor. Geçitten çağrışana giden bir yol yapılması lazım.

  6. Mesela TERMİNAL içinde bu olabilirdi .Hem de beleidye kaynakalrı bu kadar ağır işleyen raylı ve sadece raylının kullanarak kapattığı bir yol olmazdı.Metrobüs hatlarından ihtiyaç halinde itfaiye,ambulansve polis dahi istifade edebilir.Mesela acil bir hastayı hastahaneye terminale giden raylı ile yetiştirmek zor ancak mezara yetişir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X