Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
”Aslında… Bursa’nın yakın geçmişini bilenler için Rıza Pekdemir hiç de yabancı değil. Uzun yıllar, turizmden günlük yaşama öneri ve projeleriyle gündem oluşturdu.
Bu defa…
Trafik cezalarıyla ilgili düzenlemelerin TBMM gündeminde olduğu süreçte radikal bir öneri dile getirdi.
Söylediği şu:
“Alkollü ve uyuşturucu alıp araç kullananların cezaya çarptırılmaları çok doğru. Ancak, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakan ve milletvekillerimizden vatandaş olarak beklentim var.”
Beklentisi, aynı zamanda önerisi:
“Alkollü araç kullanırken ölümlü kazaya sebep verenler direkt cinayetten, yaralanma varsa cinayete teşebbüsten yargılansınlar. Trafik kurallarına uymadıklarında, ölümlü ve yaralanma olduğunda da aynı işlem yapılmalı.”
Önerisinin…
Alkollü araç kullanımını caydırmada önemli etken olacağını da ekledi.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın…
Peki alkol ya da uyuşturucu almadan aynı fiili işleyen kişiler ne olacak. O zaman yasa ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazalarında şeklinde olmalıdır.
Süper bir öneri. Katılıyorum