Bursa’daki tarihi eser operasyonunda flaş gelişme

Bursa’da, ceylan derisi üzerine altın işlemeli, Meryem Ana, Hz. İsa, haç ve hayvan figürleri bulunan bir kitap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa’daki tarihi eser operasyonunda flaş gelişme

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ile Kurşunlu Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Suriye’deki bir müzeden çalınan, ceylan derisi üzerine altın işlemeli, Meryem Ana, Hz. İsa, haç ve hayvan figürleri bulunan kitabı Türkiye’ye getiren Suriyeli vatandaşı takibe aldı.

Gemlik-Orhangazi karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonunda içinde 3 kişinin bulunduğu 45 plakalı aracı durduran jandarma ekipleri, Suriyeli H.S. ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan A.C. ile M.Ö.’yü gözaltına aldı.

Yapılan üst aramasında M.Ö. isimli şahsın bel kısmına sarılı vaziyetteki kuşak içerisinde 17 yapraktan oluşan ceylan derisi üzerine altın işlemeli Meryem Ana, Hz. Isa, haç ve hayvan figürleriyle çeşitli yazılardan oluşan bir kitap ele geçirildi. Söz konusu olayla ilgili 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan toplam 6 zanlı, Kurşunlu Jandarma Komutanlığı’nda yapılan ilk sorgularının ardından Gemlik Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X