Geçtiğimiz Şubat ayında Narlı ve Umurbey bölgelerinde başlatılan kaçak konteyner evlerin kaldırılma çalışmaları, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süre ertelenmişti. Yasal bilgilendirme yapılan konteyner sahipleri, bu süre zarfında evlerini boşaltarak alanları terk etti. Henüz kaldırılmayan bazı konteynerler için ise sahiplerine ek süre tanındı.
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, kaçak yapılarla ilgili denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, kent dokusunu koruma adına yasa dışı yapılaşmalara müdahale etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Başkan Deviren, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kentimizin düzenli ve planlı gelişimi için kaçak yapılaşmaya kesinlikle göz yummayacağız. Narlı ve Umurbey mahallelerinde tespit ettiğimiz konteyner evlerin kaldırılması için gerekli yasal işlemleri başlattık. Hava koşulları nedeniyle süreç gecikmiş olsa da, vatandaşlarımıza bilgilendirme yaparak sürecin sorunsuz ilerlemesini sağladık. Kaçak yapıların kaldırılması konusunda halkımızın da desteğini bekliyoruz. Gemlik’i daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Başkan Deviren, kaçak yapılaşmaya karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ve mevzuata aykırı yapıların tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerin kararlılıkla uygulanacağını belirtti.
Kent dokusu değil.insaat lobisinin menfaatleri korunuyor.dunyada teşvik edilen kırsal hafif prefabrik yapılar Türkiye’de öcü gibi gösteriliyor
Örhangazi belediyesinden de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz
Konteyner evler yüzünden zeytinliklerimize ulasmak için yol bulamıyoruz
Dereçavuş,gündoğdu,dürdane ve çağlar yolu ile kurşunlu bu barakalar ve prefabriklerle dolu kimsenin umurunda değil.Bu işin çivisi çıkmış.Hele Gündoğdu kaçak inşaat yuvası olmuş.Rezalet.
Bursa’nın çoğu yerinde bu çarpıklık var nilüferinden tut yıldırım’ına kadar gemliğinden tut Orhaneli Büyükorhan bütün yol boyunca bu çirkinlik var lütfen bunları dur deyin ve gerekeni yapın Ahmet’in tanıdığı varmış Mehmet’in vekil akrabası varmış bu tarz toplara girmeden hepsini bertaraf etmek lazım
Ben de almaya niyetlendim ama son anda vazgeçtim bu çarpık ve çirkin görüntü bana göre değil dedim iyi ki doğdun maceraya girmemişim yoksa ayıkla pirincin taşını bence devlet haklı olması gereken de buydu bu sistem en çok kendini hakkını zanneden emlakçılara yarıyor milletin malını ucuza kapıp parsel parsel yapıp tekrar vatandaşı kandırıp satmak güya noter tasdikli devletin bu tarz işlere onay vermemesi gerekiyor ki bu uyanık geçinenlerin de bu güzel ülkemin topraklarını parsel parsel yapma düşünceleri ortadan kalkar
Sabit kuğu tam söylenmesi gerekeni söylediniz
Mal adamın mülk adamın ister eker ister ekmez ister içine konteyner koyar ister başka şey yapar vatandaşın malına ne yapacağına belediye karışamaz herkes kendi işine baksın
Olması gereken uygulama, aynı uygulamanın tüm Bursa genelinde yapılması gerekir, her yer baraka ve konteyner dolu.
İnsanlara 40-50 M2 lik hobi bahçesi alanları tesis edilmeli, örnekleri Konya da var. Her biseyiyle hazır halde belli dönemler için kiralanıyor.
Kamu yetkililerin 4 milyon nufusu merkezde tutma gayreti ne kadar doğru tartışılır. Bir an önce kırsalda yaşamak isteyenede kolaylık sağlanmalıdır. Örneğin tapu alanının % 5 ni kullanabilmelidir.
Deprem olunca insanlar nereye gidecek ,sanki tarımdan uçuyor memleket,mazot 45 i geçti sen depremi düşün başkan.
Gemsaz alayı kaçak
Darısı.bursayabekleriz
Neden Alaçam a sogukpinara gidip yikmiyorsuniz çünkü ordakilerin dayısı var ilahi Adalet tecelli eder birgun
Neden parsel.yaptirip sattırıyor madem .insanlar kalabalıktan uzak sakin bi gün geçirmek için yer alıp küçük bi konteyner koymasından ne isteniyor anlamıyorum .bursa zaten deprem bölgesi bırakın insanlar yapsınlar bunun icin alınıyor .madem öyle O zaman parsel yaptırip satisina engel.olsun devlet zaten şu ana kadar dünyanın para cevasini ödüyorlar bu insanlar dan daha ne isteniyor anlamiyorum
Maalesef dağ yöresinde de mantar gibi konteyner gecekondular türedi, uludağın güney yamacında dağ köylerinin tarım arazileri konteyner mahallesini döndü ,imar yok izin yok, kural yok kanun yok, millet kafasının estiğini yapıyor,Osmangazi belediyesinin bi el atması lâzım.
Osmangazi / gündoğduya dereçavuş tarafından çıkarken sol tarafta resmen konteyner kent kuruldu. Bu işin önüne ancak yasal düzenlemeyle gecilebilir kanımca. Büyük parseller küçük parsellere bölünerek 200 m2 si olan prefabrik koyuyor. Sonrada oturup devletin tarım politalarını eleştiriyorlar.