Bursa’daki büyük yangında boşaltılmıştı! Yeni karar…

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, tedbir amaçlı boşaltılan yurtlarla ilgili alınan yeni kararı açıkladı…

Bursa’daki büyük yangında boşaltılmıştı! Yeni karar…

Tedbir amacıyla boşaltılan öğrenci yurtlarında bir hasar olmadığını, gece İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yurtlarında kalan öğrencilerin, bu akşam itibarıyla kampüsteki yurtlarına döneceğini söyleyen Yılmaz, “Yangın hızla orayı tehdit etmeye başladığında, ara yollarla şükür kestik, oraya varmasını akşam saatlerinde engellemiş olduk yine de tedbiren, çünkü öylesine süratli gidiyordu ki yangın, öğrencilerimiz zarar görmesin diye bir geceliğine öğrencilerimizi tahliye ettik. O tahliye de İl Gençlik Spor Müdürümüz başta olmak üzere yine bakanlığımız büyük destek verdi. YÖK Başkanımız da anbean krizi yakinen takip ediyordu ve yoğun desteğini kendisinin gördük. Öğrencilerimizi bir geceliğine elbette sokağa bırakmadık. İl Gençlik Spor Müdürümüz şehirdeki ve Görükle’deki yurtları hemen devreye soktular ve ortada tek bir öğrencimizi bırakmamacasına onları yerleştirdik. Bugünü de rahat atlatırsak ki sahaya hakimiz, öyle görünüyor. Hayırlısıyla bu akşam öğrencilerimizi tekrar yurtlara davet edeceğiz” diye konuştu.

‘TEHLİKE HASTANEYE KADAR VARMADI’

Kampüs içerisinde yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde sadece ayakta tedavi gören hastaların tedbir amacıyla taburcu edildiğini, yatan hastalarla ilgili bir sıkıntı olmadığına da dikkat çeken Yılmaz, “Hastanenin tahliyesi diye bir şey söz konusu olmadı. Yine yangının gidişatı, hastane yönüne doğru gidiyordu ama hastane orman alanımızın hayli dışında. Kampüsün oldukça merkezinde yer alıyor. Öyle bir risk kendini göstermedi aslında. Ama yine de hastanemizin kendi eylem planı var, kriz eylem planı var. Bu konuda son derece tecrübeli, hazırlıklı bir biçimde beklediler. Olası buradaki yaralanmalar, kazalar vesaireye karşı acillerini hazır tutmanın yanında, muhtemel bir sıçrama, yangınının oraya gelmesine karşı da tedbirler aldılar. Ayakta olan hastaların bir kısmını tedbiren taburcu ettiler. Onun dışında herhangi bir biçimde hastanede bir tahliye söz konusu olmadı, tehlike oraya kadar varmadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X