Hatice DAL
Düzenlediği basın toplantısıyla BTÜ’nün kurulduğu günden bu yana geçen süreci değerlendiren Karademir, “Bu yıl Denizcilik Fakültemiz kapılarını açarak ilk öğrencilerine almaya başlayacak. Gemi İnşaatı ve Gemi Makina Mühendisliği bölümleri olacak. Karasal ve denizsel eğitim var. Teorik dersler kampüsümüzde yapılacak. Uygulama alanı içinde hala çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Akademisyen ve öğrenci sayısının her geçen yıl artarak devam ettiğini de kaydeden Karademir, “Biz mühendislik konumu ile uyumlu olan bölümler açma gayesindeyiz. 26 lisans, 43 yüksek lisans, 19 doktora programı var. Araştırmacı üniversite olmak için, öğrencisi az bir üniversite olmak istiyoruz” diye konuştu.
Yükseköğretim Kurulu tarafından ‘Robotlar ve Akıllı Sistemler’ alanında uzmanlaşacak üniversite olarak belirlenen üniversitenin bünyesinde teknoloji transfer ofisi kuran en genç üniversite olduğunu da hatırlatan Karademir, BTÜ’nün TÜBİTAK Sanayi Doktora programı desteği 2019 çağrısında kabul alan 23 proje ve 28 milyon lira toplam bütçe ile Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.